– De workshop Gamification op 31 oktober is uitverkocht –
“Hoe kan het dat het deze simpele spelletjes wél lijkt te lukken wat talloze andere technieken en campagnes nooit gelukt is: dat taaie rijgedrag van mensen bijsturen naar een duurzamere en veiligere richting?” – Maarten van Gestel, NRC
De Pionier
Grebbeberglaan 15
3527 VX Utrecht
De Pionier ligt op 20 minuten loopafstand van het Centraal Station Utrecht, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om het OV bij de Pionier te komen: bus 7 (Van Bijnkershoeklaan), 24 (Koningin Wilhelminalaan), 26 (24 Oktoberplein), 47, 74 en 77 (Anne Frankplein) en de Sneltram (24 Oktoberplein Zuid). Met de auto kun je bij de Jaarbeurs parkeren en vanaf daar lopen of met de bus.
Hoe ‘nudge’ je consumenten om veilige, duurzame of gezonde keuzes te maken? Hoe vergroot je de loyaliteit van jouw klanten of betrek je werknemers bij een organisatieverandering? Of je nu kijkt naar de scores die de Prius-bestuurder krijgt, de badges op Google Maps of nieuwe gezondheidsprogramma’s; bedrijven en instellingen zien steeds meer voordelen van gamification.
Kennis van de sociale psychologie en game-design helpt ons om gedrag te begrijpen en mensen tot nieuwe keuzes te verleiden. Door spelelementen te combineren met drijfveren als ontwikkeling, beloning en status wordt gewenst gedrag zo geruisloos mogelijk gestimuleerd. Tijdens de 1-daagse workshop Gamification van NRC Live in samenwerking met Frisse Blikken leer je op basis van de principes van game design hoe je je conversie vergroot, leerprestaties verbetert of mensen helpt bewustere keuzes te maken.
“Inspirerend, overal kan een spelelement met plezier gevonden of gemaakt worden.”
Leer tijdens de 1-daagse workshop van NRC Live alles over gamification en hoe je dit als professional inzet op het gebied van marketing, organisatieverandering, leren en ontwikkelen, en nog veel meer.
De workshop werd door voorgaande deelnemers met een 8 beoordeeld.
“Tenminste echt interactief”
Frisse blikken biedt organisaties de daadkracht en frisheid van jong ondernemerschap. Ze weten organisaties te prikkelen om op een betere en leukere manier naar nieuwe uitdagingen te kijken. Met zo’n 90 ‘frisse blikken’ en meer dan 300 opdrachtgevers – waaronder DSM, ASML, Eneco, ING, de Radboud Universiteit en Rijkswaterstaat, gebruiken ze onder meer spelelementen om doelgroepen op een innovatieve manier te activeren.
“Zeer informatief, losse sfeer, inspirerend.”
Dit programma is bedoeld voor:
Je leert aan de hand van de principes van game design hoe je anderen in beweging krijgt en gaat tijdens het programma aan de slag met je eigen case.
“Wij hebben frisse blikken. Nee. Het is meer dan dat. Wij kijken met verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen. Naar de wereld van grote organisaties die te maken hebben met nieuwe uitdagingen. Een wereld die vraagt om vernieuwing.”
Frisse Blikken werkt voor organisaties die staan te springen om de frisse blik van ondernemend talent. Je kunt bij ons terecht met vragen over het ontwikkelen van leer- en verandertrajecten, het bereiken van de moderne consument, serious gaming en gamification, procesoptimalisatie, talentontwikkeling en (arbeidsmarkt)communicatie. Uitdagingen die voor ons als nieuwe generatie heel vanzelfsprekend zijn en waar een frisse blik behoorlijk bij kan helpen.
Gamification komt uit de game-industrie. De afgelopen 10 jaar heeft deze industrie een flinke ontwikkeling doorgemaakt, zowel financieel als de mogelijke toepassingen ervan op andere vakgebieden. Wat is gamification u precies? We hanteren de volgende definitie:
Gamification is het toepassen van game-design denken in een non-game context met als doel gebruikers te betrekken, gedrag te veranderen of om complexe situaties te vergemakkelijken. Je kijkt vanuit de bril van een game designer om slimme oplossingen te bedenken voor je probleem.
Wat is dan precies het verschil met serious gaming?
Een serious game speel je op een bepaald moment, op een bepaalde tijd, alleen of samen met anderen, digitaal of fysiek in een ruimte. Je stapt daarvoor even uit het ‘gewone’ leven en in de game om een lerende ervaring op te doen. Daarna ga je weer verder met waar je mee bezig was. Bij gamification hoeft het niet om zo’n afgebakend spel te gaan. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld permanent spelelementen worden toegevoegd aan je werkomgeving, onderweg of thuis. Gamification kan dus resulteren in een spelvorm of serious game, maar dat hoeft niet.
De workshop gamification gaat dus vooral over het zoeken naar slimme oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van het game-design denken en spelelementen.
Inschrijfkosten per deelnemer zijn €699. Deze prijs is inclusief opleidingsfaciliteiten, catering/lunch en materialen.
Wist je dat je als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van jouw opleiding.
Deze workshop is ontstaan uit een samenwerking tussen NRC Live en Frisse Blikken. Alle edities vinden plaats in Utrecht. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Stuur een mail naar nrcliveopleidingen@nrc.nl.
Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. Tijdens de workshop zijn er meerdere facilitators aanwezig, waardoor er voldoende ruimte is voor interactie en het inbrengen van jouw vragen en uitdagingen.
De workshop staat onder leiding van lead game designer Maarten Molenaar. Hij is ervan overtuigd dat in iedereen een gamer schuilt en heeft jarenlange ervaring als spelontwikkelaar voor uiteenlopende organisaties. Met veel energie en boordevol inzichten, neemt hij je mee in de wereld van flow, beloning en feedback loops.
De voertaal van de workshop is Nederlands. Enkele termen en/of materialen zijn Engels.
Mailadres voor vragen
nrcliveopleidingen@nrc.nl
Telefonisch contact
020 755 39 21