TYKN grote winnaar van de NRC Live Tech Talk Award

TYKN is de grote winnaar van de NRC Live Tech Talk Award. Na een spetterende pitchwedstrijd verkoos het publiek TYKN als dé veelbelovende toekomstmaker. 

“We hebben de uitslag: @tykn_tech is de grote winnaar van de @nrclive Tech Talk Award! Tey Al Rjula ontvangt van @allianznl een deelnameplek aan de Innovatie Bootcamp @THNKschool. ”
Tweet this!

De Tech Talks van NRC Live staan in het teken van technologische ontwikkelingen en de toepassing daarvan in de maatschappij. Gevestigde namen deelden gedurende de dag hun ideeën, maar ook vier start-ups kregen drie minuten podiumtijd om hun concept, missie en visie aan het publiek te presenteren. De vier potentiële toekomstmakers – TYKN, Welbo, WizeNoze en QuantaCorp – werden vervolgens door het publiek beoordeeld. De winnaar was overduidelijk: TYKN haalde 64 procent van de stemmen.

TYKN

Tykn is een inspirerend blockchain-project van Nederlandse bodem. Het is een project waarbij technologie samenkomt met een persoonlijk verhaal. De voorman van dit project, Toufic “Tey” Al Rjula, werd geboren in Koeweit en verloor tijdens de Golfoorlog zijn geboortebewijs. Later moest hij vluchten uit Syrië en in 2010 kwam hij in Nederland. Van azc naar azc, zonder geboortebewijs. Zijn identiteit is daarmee officieel onbekend, een geboorteplaats ontbreekt op zijn rijbewijs. Hij noemt zichzelf daarom ‘invisible man’. En hij is niet de enige. Tykn ontwikkelt nu tools omtrent elektronische identificatie en authenticatie middels de ‘distributed ledger technologie’. Uiteindelijk kunnen overheden en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) deze tools, welke volledig voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming, gebruiken.

Tykn winnaar Tech Talk Award 2018

Over de NRC Live Tech Talk Award

De Tech Talk Award is een initiatief van NRC Live om vernieuwende organisaties een podium te bieden. Op 13 december 2018 tijdens de Tech Talk conferentie pitchten vier start-ups hun verhaal aan het publiek. De prijsuitreiking was diezelfde middag. Tey Al Rjula ontving de prijs uit handen van Martijn Ollefers, Manager Digital & Data Science bij onze TechTalks-partner Allianz.

Prijs

Tey Al Rjula ontving een trofee, grote bos bloemen én een ticket voor de driedaagse Innovatie Bootcamp van THNK School of Creative Leadership en NRC Live. De bootcamp biedt een scala aan methoden om innovatie binnen organisaties vorm te geven en geeft concrete handvatten om de rol als creatief leider vorm te geven: alles dat Tykn nodig heeft voor de volgende stap.