De Nationale Zorgdialoog

Op zoek naar de allerbeste innovaties in de zorg kwam een legio aan fantastische ideeën naar boven. Deze ideeën kwamen van zorgverleners zelf die hun hoofd boven het maaiveld dorsten uit te steken, maar óók uit de hoek van architecten, ontwerpers en studenten. We leiden de avond in met een heuse zeepkistmarathon langs de meest spraakmakende radicale vernieuwingen die zich hebben bewezen voor arts én patiënt.

Daarna maken we ruim tijd voor de interactieve Nationale Zorgdialoog: hoe zorgen we voor de implementatie van technologie die wel de kwaliteit van de zorg én de kwaliteit van werken en leven voor de zorgverlener verhoogt? We ontrafelen dit weerbarstige probleem samen met een expertpanel én het publiek.

Je hebt deze avond zelf de hand in welke dilemma’s worden besproken en wat de top 3 wordt van meest prangende zaken die in het koffertje mee terug gaan met de experts. Natuurlijk putten we ook uit de eerste twee avonden van deze serie. Dus kom ook, praat mee en pak je kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van de zorgprofessional!

In het kort
  • Datum 5 november
  • Tickets €59 per persoon

    Bestel tickets

    Prijzen zijn excl. 21% btw
  • Tijd 19.00 - 22.00 uur
  • Locatie Jaarbeurs Mediaplaza | Utrecht
Tech als oplossing voor efficiëntere, effectievere en patiëntvriendelijkere zorg

Maar hoe helpt het jou als zorgprofessional?

Met een groeiend aantal ouderen en chronisch zieken is een omslag nodig om de zorg betaalbaar, bereikbaar en van hoge kwaliteit te houden. Tegelijkertijd kampen zorgprofessionals met een hoge werkdruk, onderbezetting en legio technieken die het de zorgverlener gemakkelijker moeten maken. Maar doen ze dat ook echt? En hoe zorgen we dat techniek geen doel op zich wordt? Van Digital Health tot de gigantische potentie van data-analytics: We staan aan de vooravond van grote innovatieve doorbraken in de zorg.

 

“Technologie breekt de muren tussen organisaties af” – Monique Slee-Valentijn, Directeur Specialistische Zorg Ouderen Cordaan

 

Trends en ontwikkelingen in de zorg

Vanuit het perspectief van de zorgverlener wordt er gekeken naar de potentie van technologische oplossingen en hoe ze werken in de praktijk. Aan de hand van praktische cases, onderzoek, successen én mislukkingen onderzoeken we de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie van tech in de zorg. Het doel moet immers zijn om de zorg efficiënter, effectiever en patiëntvriendelijker maken.

Bestel tickets

Radicale vernieuwingen en De Nationale Zorgdialoog
Tijd Inhoud Spreker
19.00
Inloop
19.30
Opening
19.45
De Nationale Denktank
Lees meer

Stichting de Nationale DenkTank is opgericht vanuit het ideaal om een brug te slaan tussen de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie – met als doel de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen. Dat doen wij door elk jaar met twintig jonge academici vanuit verschillende studieachtergronden een maatschappelijk probleem te lijf te gaan in een Nationale DenkTank. Op 19 augustus 2019 start de Nationale DenkTank 2019. De Nationale DenkTank duikt dit jaar in de razendsnelle digitale ontwikkelingen en stelt de mens hierin centraal – om er weerbaarder en gezonder uit te komen. Het thema van 2019 is dan ook: “hoe blijft Nederland gezond en weerbaar in een digitale samenleving?” Tijdens NRC Live krijgen we een primeur van 1 groep DenkTankers met het meest veelbelovende idee voor zorgprofessionals!

20.00
De online dokterspraktijk van De Westerdokters
Lees meer

De Westerdokters zijn een moderne huisartsenpraktijk in het centrum van Amsterdam, en de allereerst die hoofdzakelijk digitaal ging in 2016. Inmiddels zijn ze volwassen en wordt hun voorbeeld gevolgd in Drenthe, Brabant en Overijssel. Om de patiënt meer persoonlijke aandacht te kunnen geven maken ze gebruik van innovatieve technologie én zeer normale technologie en diverse EHealth oplossingen die aan twee kanten winst oplevert: meer tijd voor de patiënt voor artsen, en snellere service en administratie en geen volle wachtkamers voor de patiënt. Huisarts en oprichter Vladan Ilic pitcht zijn recept voor succes!

20.05
De VraagApp - ontwerp met én voor verstandelijk gehandicapten
Lees meer

VraagApp is voor iedereen die regelmatig alledaagse vragen heeft. Bijvoorbeeld jongeren uit de jeugdzorg die voor zichzelf moeten gaan zorgen, mensen met een lichte verstandelijke beperking, ouderen, laaggeletterden en mensen met een psychische kwetsbaarheid.

20.10
Van een fysieke naar een Virtual Ward
Lees meer

De Virtual Ward is een digitaal platform waar zorgverleners en patiënt met elkaar kunnen communiceren. Ze zijn in 2016 gestart en draaien nu voor het eerst écht. Monique Slee-Valentijn deelt de eerste inzichten van medisch specialisten, wijkverpleegkundigen en huisartsen uit verschillende organisaties die samenwerken rondom een en dezelfde patiënt.

20.15
Healing Environment voor arts én patiënt
Lees meer

De omgeving heeft aantoonbaar grote invloed op het herstelproces van de patiënt, de effectiviteit van het personeel en het comfort van iedereen. De omgeving is een breed begrip. Naast de fysieke omgeving zijn gedrag, persoonlijk contact en mentale weerbaarheid fundamentele aspecten van onze omgeving. Samen vormen ze de Optimal Healing Environment.

20.20
De zorgprofessional als entrepreneur
Lees meer

Stel je bent zorgprofessional en je wilt je nek uitsteken, hoe doe je dat? Mark Vernooij gelooft in het ondernemerschap van artsen en deelt zijn tips voor draagvlak en succes aan de hand van wereldwijde succesvolle cases zoals chemotherapie die kinderen tot helden maakt.

20.30
Pauze & Borrel
Lees meer

Maak tijdens de pauze kennis met te gekke innovaties!

21.00
Fokke & Sukke
21.05
De Nationale Zorgdialoog
Lees meer

Zorginnovaties te over, maar hoe gaan ze de zorgprofessional écht helpen? Dat bespreken we tijdens ons interactieve panel met het publiek en onze tafelgasten:
De wetenschap| Huibert Pols, hoogleraar inwendige geneeskunde en voormalig rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam
De bestuurder | Carina Hilders, leerstoel Delft, arts & bestuursvoorzitter in Reinier de Graaff
De arts | Mia Wessels, arts & voorzitter De Jonge Dokter
De zorgverzekeraar | Olivier Gerrits, directeur inkoop Zilveren Kruis

22.00
Afsluiting & Borrel

Sprekers

Nico Verdonschot
Nico Verdonschot
Nico Verdonschot Wetenschappelijk directeur Technisch Medisch Centrum Universiteit Twente
Vladan Ilić
Vladan Ilić
Vladan Ilić Huisarts en Oprichter Westerdokters
Monique Slee-Valentijn
Monique Slee-Valentijn
Monique Slee-Valentijn Directeur Specialistische Zorg Ouderen Cordaan
AnneMarie Eijkelenboom
AnneMarie Eijkelenboom
AnneMarie Eijkelenboom Architect / R&D EGM Architecten
Beatrijs Voorneman
Beatrijs Voorneman
Beatrijs Voorneman Senior Designer Reframing Studio
Mark Vernooij
Mark Vernooij
Mark Vernooij Partner THNK School of Creative Leadership
Mia Wessels
Mia Wessels
Mia Wessels Oprichter De Jonge Dokter
Huibert Pols
Huibert Pols
Huibert Pols Lid Topteam Topsector Life Sciences & Health | rector magnificus Erasmus Universiteit
Olivier Gerrits
Olivier Gerrits
Olivier Gerrits Directeur Zorginkoop Zilveren Kruis
Carina Hilders
Carina Hilders
Carina Hilders directievoorzitter Reinier de Graaf Gasthuis
De Nationale Denktank
De Nationale Denktank
De Nationale Denktank
Voor wie?

Zorgprofessionals:
Van artsen tot specialisten, wijkverpleging en GGZ-psychologen die meer willen weten over de toepassing van tech in de zorg.

Zorginstellingen:
Bestuurders, C(M)IO’s, innovatiemanagers, adviseurs, ict-managers, beleidsmedewerkers

Bedrijfsleven:
(Tech)ondernemers, consultants, investeerders in zorg/health

Overheid:
Directie, beleidsadviseurs & projectleiders zorg(innovatie)

Zorgverzekeraars:
Directie, manager zorg/zorginkoop

Partners

Partners van NRC Live geloven in de kracht van kritische, ambitieuze en actuele live events die professionals in beweging brengen!

Locatie

Jaarbeurs Mediaplaza - Supernova
Croeselaan 6
3521CA Utrecht

De Jaarbeurs Mediaplaza (Supernova) is direct bereikbaar vanuit CS Utrecht. Zie hier de looproute naar de Mediaplaza Supernova

Opiniestukken

De digitale dokter weet niet wie hij voor zich heeft

Technische hulptroepen in de zorg houden geen rekening met individuele patiënten en schetsen te vaak een vertekend beeld, schrijven Maartje Schermer en Lucas Cornips. De belofte van kunstmatige…
Lees verder
Contact

Programmamaker
Lotte Sluiter

Mailadres voor vragen
nrclive@nrc.nl

Telefonisch contact
020 755 39 21

NRC Live serie: Toekomst van de Zorgprofessional

De Nationale Zorgdialoog is onderdeel van de NRC Live serie Toekomst van de Zorgprofessional. Tijdens de eerste twee avonden (17 september & 8 oktober) zijn Digital Health en data-analytics aan bod gekomen.

17 september: De implementatie van Digital Health

Is er nog hoop voor Digital Health? Na ruim 10 jaar sinds de introductie van Digital Health is het tijd om de balans op te maken. Is innovatie in de zorg, zoals Digital Health en robotica, een vervanging of aanvulling op de zorgprofessional? En waarom slaagt de implementatie van deze technologische oplossingen wel of niet, en onder welke voorwaarden? Kan de belofte van Digital Health voor meer efficiëntie én kwaliteit worden waargemaakt? Beleef het zelf en praat mee tijdens deze eerste avond van de zorgserie!

8 oktober: Zorgprofessional / Data-analytics redt levens

Data en data-analytics, aan hoeveelheden en mogelijkheden geen tekort. Maar welke data overspoelen of helpen juist de medici? Hoe kunnen we data-analytics zo inzetten dat het de zorgverlener en de patiënt echt helpt? En hoe gaan we om met de verwerking, opslag en privacy van data in samenwerking met IT bedrijven en andere derden? Je hoort het allemaal op deze tweede avond van de zorgserie!

Sprekers

Nico Verdonschot
Nico Verdonschot
Nico Verdonschot Wetenschappelijk directeur Technisch Medisch Centrum Universiteit Twente
Vladan Ilić
Vladan Ilić
Vladan Ilić Huisarts en Oprichter Westerdokters
Monique Slee-Valentijn
Monique Slee-Valentijn
Monique Slee-Valentijn Directeur Specialistische Zorg Ouderen Cordaan
AnneMarie Eijkelenboom
AnneMarie Eijkelenboom
AnneMarie Eijkelenboom Architect / R&D EGM Architecten
Beatrijs Voorneman
Beatrijs Voorneman
Beatrijs Voorneman Senior Designer Reframing Studio
Mark Vernooij
Mark Vernooij
Mark Vernooij Partner THNK School of Creative Leadership
Mia Wessels
Mia Wessels
Mia Wessels Oprichter De Jonge Dokter
Carina Hilders
Carina Hilders
Carina Hilders directievoorzitter Reinier de Graaf Gasthuis
Huibert Pols
Huibert Pols
Huibert Pols Hoogleraar Inwendige Geneeskunde Erasmus Universiteit Rotterdam
Olivier Gerrits
Olivier Gerrits
Olivier Gerrits Directeur Zorginkoop Zilveren Kruis
Marc van Lieshout
Marc van Lieshout
Marc van Lieshout Managing director iHub Radboud Universiteit
Jeske Timmermans
Jeske Timmermans
Jeske Timmermans Chapter Lead Personalised Healthcare/FMI at Roche Nederland
Rokesh Jankie
Rokesh Jankie
Rokesh Jankie Customer Engineer Google Cloud
Peter Kapitein
Peter Kapitein
Peter Kapitein Oprichter Inspire2Live
Peter van Ooijen
Peter van Ooijen
Peter van Ooijen Wetenschapper Onderzoeker UMCG
Jildau Bouwman
Jildau Bouwman
Jildau Bouwman Senior Scientist TNO
Kristel Hulsebos
Kristel Hulsebos
Kristel Hulsebos Ex-kankerpatiënt
Maartje Schermer
Maartje Schermer
Maartje Schermer Hoogleraar Filosofie van de geneeskunde Erasmus MC
Miriam Meyer
Miriam Meyer
Miriam Meyer GZ-psycholoog/Health Psychologist DiSofa
Pieter Vandekerckhove
Pieter Vandekerckhove
Pieter Vandekerckhove PhD Erasmus School of Health Policy & Management
Wouter van Solinge
Wouter van Solinge
Wouter van Solinge Ambassadeur eHealth & Big Data UMC Utrecht
Anja Moonen
Anja Moonen
Anja Moonen Sr manager Medisch Advies & Innovatie Zilveren Kruis
De Nationale Denktank
De Nationale Denktank
De Nationale Denktank
Kim Coppes
Kim Coppes
Kim Coppes Moderator
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige NRC Live events? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Suggesties voor een spreker?

Suggesties voor een spreker?

Ken jij iemand die goed zou kunnen spreken op een van onze events? Stel dan een spreker aan ons voor!