Podcast ‘30% van de deelnemers rijdt minder auto dan voor het Low Car Diet’

Geert Kloppenburg in gesprek met Naard Hermans. Ruim 8000 mensen laten ruim 2 jaar na dato nog steeds een structurele gedragsverandering zien t.o.v hun reisgedrag. ‘30% van de deelnemers rijdt minder auto dan voor het Low Car Diet’, vertelt Naard Hermans directeur van Stichting de Reisbeweging in dit interessante gesprek.

Deel 1 | Technologie an sich lost niet alles op, gedragsverandering is vaak ondergeschoven kindje.

 

“30% van de deelnemers rijdt minder #auto dan voor het Low Car Diet. Luister het boeiende #podcast gesprek tussen @geertkloppenbu1 en @naardhermans @nrclive”
Tweet this!

“Onze informatie ís de werkelijkheid, komt direct uit de praktijk en CPB gebruikt een verouderd verkeersmodel en verouderd onderzoek voor deze conclusies”

Met deze woorden belt Naard Hermans na de podcast nog even met Geert; ‘ik wil dit graag toevoegen want dit is essentieel’. Het wordt een boeiend gesprek. Podcast deel 2 volgt over de werkelijke fundamenten van ons verkeerssysteem.

Deel 2 | “CPB model zegt dat investeren in OV geen zin heeft, want automobilist verandert niet”

 


NRC Live organiseert een serie van 5 avonden over toekomst van mobiliteit en daar zullen Geert en Naard hun gesprek weer verder uitdiepen. Op 6 november zal Naard Hermans in Utrecht een pleidooi geven voor focus op individuele waarden en gedrag.

Bekijk serie