Owlin en Givt grote winnaars van de NRC Live Fintech Impact Award 2019

Owlin en Givt zijn de grote winnaars van de NRC Live Fintech Impact Award. Tijdens een spetterende finale op 7 maart ontving Owlin de juryprijs. Givt mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Juryprijs – Olwin

Owlin is door de vakjury, onder leiding van BankiFi Founder Conny Dorrestijn, uitgeroepen tot winnaar van de NRC Live Fintech Impact Award. Na een spannende jurymiddag waarbij 6 finalisten – gekozen uit 26 aanmeldingen – zichzelf presenteerden, koos de vakjury unaniem voor Owlin. Dit bedrijf biedt duizenden risicomanagers de mogelijkheid om hun gehele investeringsportefeuille te monitoren in near real-time. Met behulp van de nieuwste NLP- en AI-technologieën scant, analyseert en clustert Owlin’s platform meer dan 3 miljoen webbronnen in meer dan 11 talen. Met behulp van intuïtieve visualisaties en UX krijgen gebruikers een uitgebreid overzicht van de laatste nieuwsgebeurtenissen die hun investeringsportefeuille beïnvloeden en worden zij geattendeerd op belangrijke gebeurtenissen die een (krediet) risico zouden kunnen vormen, waaronder opkomende faillissementen, rechtszaken of slechte pers. Met behulp van ‘Explainable AI’ is Owlin’s technologie volledig transparant en controleerbaar, zoals vereist door (toenemende) wettelijke regelgeving. Via de intuïtieve UX kunnen gebruikers zich focussen op de meest relevante artikelen. Lees hier meer over Owlin.

Publieksprijs – Givt

Tijdens de spannende awardshow kregen de zes finalisten de kans nog één keer hun fintech-concept te pitchen op het podium. Het publiek mocht vervolgens op hun favoriet stemmen. De publiekstemmen werden vervolgens opgeteld bij de online stemmen die eerder vergaard waren. Daarbij telden de stemmen uit het publiek voor 60% mee en de stemmen vanuit huis voor 40%. Givt was met 37 procent van de stemmen de duidelijke winnaar. Givt maakt het mogelijk om zonder contant geld op zak toch te blijven geven, bijvoorbeeld bij de collecte in de kerk, bij goede doelen op straat of aan de deur. Met Givt kun je anoniem én veilig geld doneren. Ideaal voor een nieuwe generatie van gevers die op zoek is naar een manier van geven die bij hen past. Lees hier meer over Givt.

“Owlin en Givt grote winnaars van de NRC Live Fintech Impact Award 2019”
Tweet this!

Over de NRC Live Fintech Impact Award

De Fintech Impact Award is een initiatief van NRC Live om vernieuwing in de financiële sector te stimuleren en innovators uit te dagen. Daarbij staat de impact op de sector en de klant centraal. Op 7 maart 2019 tijdens de conferentie Future of Finance vond de finale en de prijsuitreiking plaats. NRC Live presenteert de award in samenwerking met haar partners Topicus, PwC en Mastercard.