Ontketen de innovatiekracht van jouw organisatie

Na het grote succes van de eerste Innovatie Bootcamp (NPS van maar liefst +100!), moest er een tweede editie komen. En die komt er! Van 14 t/m 16 maart komen wij weer samen om jou kennis, handvatten en inspiratie te geven om jouw innovatiekracht te boosten.

De wereld verandert in een ongekend tempo. Oplossingen van vandaag bieden geen houvast voor de vragen van morgen.  Alleen door radicaal anders te denken, blijf je als bedrijf relevant en concurrerend. Het is de kracht van vernieuwing, dat het succes van een organisatie bepaalt.

 • Met welke tools kom je tot baanbrekende ideeën?
 • Hoe maak je innovaties schaalbaar voor echte impact?
 • Innoveren doe je niet alleen: hoe overwin je weerstand en creëer je een omgeving van vertrouwen?

Daag jezelf uit om met een nieuwe mindset naar innovatieprocessen en jouw rol als leider te kijken. Schrijf je nu in voor de Innovatie Bootcamp.

Bootcamp voor creatieve leiders

Innoveren is een creatief proces, maar ook een zaak van structuren en optimaliseren. In 3 dagen ga je aan de slag met tried and tested tools om innovatie binnen jouw organisatie vorm te geven en kijk je naar innovatieprocessen van de grootste creatieve bedrijven ter wereld, zoals Pixar en Amazon. Tegelijkertijd werk je aan jouw rol als creatief leider. Wat voor type leider ben je? Waar ligt jouw kracht? Hoe krijg je mensen mee? Het 360 Creative Leadership Assessment voorafgaand aan de bootcamp geeft unieke inzichten en vormt het startpunt van jouw leerreis.

Intensief, fun, hands-on

De bootcamp is een impactvolle ervaring met leidinggevenden en senior professionals die een passie voor innovatie met elkaar delen. Je wordt uitgedaagd om ‘te leren door te doen’ en in kleine groepen tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Ervaren facilitators geven theoretische handvatten en continue feedback om je sterktes en ontwikkelmogelijkheden te ontdekken.

Je verlaat de bootcamp met:

 • verdiepende kennis en inzichten
 • een toolbox gevuld met concepten zoals ‘Design Thinking’, ‘Business Model Innovation’ en ‘LEAN Startup’ om in je eigen organisatie toe te passen
 • een dieper bewustzijn van jouw rol als leider
 • een netwerk van innovators bij andere organisaties

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet en meld je aan voor de ‘Innovatie Bootcamp’ van NRC Live in samenwerking met THNK School of Creative Leadership.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team (email nrclive@nrc.nl, tel. 020-7553921)

Lees meer

In het kort
 • Data 14, 15, 16 maart 2018
 • Tijden 09:00 - 17:00 uur
 • Locatie THNK, Amsterdam
 • Kosten €2.850 (profit) | €2.550 (non-profit)
 • Voertaal Engels
Voor wie?

Deze bootcamp is opgezet voor ambitieuze leidinggevenden en senior professionals met een passie voor innovatie en de drive om baanbrekende innovatie binnen hun organisatie te leiden en vorm te geven.

Ben je verantwoordelijk voor innovatie? Of ben je betrokken bij nieuwe producten, diensten en businessmodellen binnen jouw organisatie? Ben jij op zoek naar strategieën en methodes om tot nieuwe ideeën te komen en succesvolle innovaties te ontwikkelen? Dan verwelkomen we je graag op onze bootcamp. Kom in contact met intrapreneurs uit andere organisaties en laat je inspireren door een breed scala aan achtergronden en inzichten.

Take-aways
 • Diepgaande en uitgebreide kennis van innovatieprocessen voor het genereren van ideeën, ontwikkelen van nieuwe concepten en opschalen van innovaties.
 • Peer coaching en persoonlijke adviezen voor jouw eigen uitdagingen.
 • Een innovatie-toolbox met meer dan 80 bewezen concepten en werkvormen voor toepassing binnen jouw organisatie.
 • 360 Creative Leadership Assessment met inzicht in jouw sterktes en uitdagingen als leider.
 • Verbetering van jouw vaardigheden op het gebied van brainstorming, storytelling, presenteren, netwerken, onderhandelen en samenwerken.
 • Een netwerk van intrapreneurs en ervaren innovators om te blijven sparren en leren.
Programma

Tijdens de 3-daagse Innovatie Bootcamp ga je aan de slag met een unieke combinatie van bewezen innovatie tools en creatief leiderschap om nieuwe ideeën te ontwikkelen en tot een succes te maken. Tijdens de bootcamp werk je in kleine groepen stap voor stap aan de ontwikkeling van ‘the next big thing’.

Tijd Inhoud Spreker
Dag 1
Innoveren = nieuwe vragen stellen
Lees meer

9:00 – 17:00 | Waar sta jij als creatieve leider? Na een korte introductie en kennismaking, ga je aan de slag met jouw 360 feedback en doelstellingen voor het programma. In teams van drie start je met de eerste stap van het innovatieproces: verkennen van het probleem. Door het combineren van rationele analyse met het intuïtief en associatief verzamelen van (consumenten)inzichten, leer je tot nieuwe probleemdefinities te komen.

Dag 2
Groot denken en doorbreken van barrières
Lees meer

9:00 – 17:00 | Tijdens de tweede dag ontwikkel je creatieve ‘denkrichtingen’ door groot te denken, het herkaderen van overtuigingen, business model innovatie en gebruik van analogieën. Je leert dat creativiteit te structureren is en oefent met bewezen tools om tot game changer ideeën te komen. Maar innoveren doe je niet alleen. Creatieve leiders creëren een omgeving van vertrouwen om samen het verschil te maken. Je leert hoe je weerstand overwint en anderen inspireert om het beste uit zichzelf te halen.

Dag 3
Van prototype naar schaalbaar concept
Lees meer

9:00 – 17:00 | Niet eerst een uitgewerkt plan maken, maar beginnen met een simpel prototype om aannames te testen. Je leert door middels van snelle gebruikerstesten en feedback loops een idee al in een vroeg stadium te valideren en verbeteren. Ook denk je na over de schaalbaarheid van het concept: wat kun je toevoegen of veranderen om de impact te vergroten? Uiteindelijk wordt een innovatie pas werkelijkheid als je anderen weet te overtuigen en leer je hoe je door middel van storytelling jouw boodschap overbrengt. De bootcamp wordt afgerond met een afsluitende reflectie over de aangereikte tools, jouw rol als leider en vertaalslag naar de praktijk: hoe breng je jouw inzichten een stap verder binnen jouw organisatie?

Locatie

THNK School of Creative Leadership
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam

THNK is uitstekend bereikbaar met OV, per fiets of lopend. Met de auto? Dan kunt u het beste gebruik maken van Qpark Marnixstraat (10 min lopen)

In samenwerking met

Dubbed by Stanford University as “the future of higher education”, THNK School of Creative Leadership stands for creativity, business model innovation, leadership and entrepreneurship for social impact. While a ‘B-School’ professionalizes management and a ‘D-School’ does the same for product design, THNK is a ‘C-School’ that applies innovation for positive change at scale.

THNK develops creative leaders around the world. Our creative leadership programs and growing community enable the most audacious, curious, and committed from any sector to solve challenges, improve industries, and change systems.

THNK works with leading global organizations like Johnson & Johnson, Vodafone, Cisco and Booking.com. The THNK advisory board includes the global MD of McKinsey, the CTO of Amazon, the CTO of Pixar and the dean of Stanford D-School among others.

Referenties
“THNK combineert exceptionele facilitatie met innovatieve leervormen die relevant zijn voor deelnemers en een grote impact op de organisatie hebben. ”
Marc Jansen
Marc Jansen Head of Learning & Development Booking.com
“It’s this combination of using the unexpected, fostering deep collaboration between a cast of unlikely characters through experiences, and learning by doing amid real life problem solving that makes this anti-classroom stand out. ”
Forbes Magazine
Forbes Magazine
“We hebben de aanpak en tools gebruikt om nieuwe inzichten en kansen te ontwikkelen met een meetbare impact op de organisatie. ”
Harry Odenhoven
Harry Odenhoven Head of Corporate Innovation Program Vodafone
Schrijf je nu in voor de Innovatie Bootcamp

Dit programma geeft je de kennis, handvatten en inspiratie om invulling te geven aan jouw rol als intrapreneur. Vergroot jouw creatieve vaardigheden en ontwikkel een sterk netwerk met vooruitstrevende innovators uit andere organisaties.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet en sluit je aan bij deze unieke 3-daagse Bootcamp van NRC Live in samenwerking met THNK School for Creative Leadership.

Inschrijven
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn kosten voor deelname?

  Inschrijfkosten per deelnemer zijn €2.850 (profit) of €2.550 (non-profit). Omdat leren van elkaar een zeer krachtig instrument is én u met meer collega’s de vertaalslag naar uw organisatie samen kunt maken, betaalt u €2.350 per deelnemer indien u zich met twee of drie collega’s van één organisatie inschrijft. Deze prijs is inclusief opleidingsfaciliteiten, catering/lunch en materialen. Diners en overnachtingen zijn niet inbegrepen en kunt u op eigen gelegenheid organiseren.

 • Fiscale aftrek voor studiekosten

  Wist u dat u als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van uw opleiding.

 • Hoe groot is de groep deelnemers?

  Tijdens de bootcamp gaat u onder leiding van minimaal twee facilitators in een kleine groep leidinggevenden en senior professionals van ongeveer 15-25 de interactie aan. De groep is groot genoeg om van elkaar te kunnen leren en klein genoeg om uw eigen casuïstiek in te brengen.

 • Wie zijn de docenten?

  De docenten zijn zeer ervaren facilitators van THNK School of Creative Leadership. Ze hebben jarenlange ervaring als docent, facilitator, consultant en coach en werken met grote internationale organisaties om hun innovatieprocessen en creatief leiderschap te ontwikkelen. Met veel energie, fun, confrontatie en boordevol inzichten, nemen ze je mee in een echte learning experience.

 • Kan ik mij inschrijven voor een andere locatie of datum?

  Deze bootcamp is de tweede editie die is ontstaan uit een samenwerking tussen NRC Live en THNK School of Creative Leadership. Dit jaar zal de bootcamp alléén plaatsvinden van 14 – 16 maart.

 • Wat is de voertaal?

  De bootcamp zal in het Engels gegeven worden.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team.
Email nrclive@nrc.nl | Tel.020-755392

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige NRC Live events? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Suggesties voor een spreker?

Suggesties voor een spreker?

Ken jij iemand die goed zou kunnen spreken op een van onze events? Stel dan een spreker aan ons voor!