Innovatie Bootcamp

Deze bootcamp is uitverkocht.

 

“De tofste en meest leerzame ervaring die ik de afgelopen jaren heb gehad!”, “Worth traveling 14 hours from Costa Rica!!”, “Steengoede facilitators, zeer professioneel en van een zeer hoog niveau.” Na het grote succes van de eerste vier edities (NPS van maar liefst +100!),  komt er een vijfde editie van Innovatie Bootcamp aan!

De wereld verandert in een ongekend tempo. Oplossingen van vandaag bieden geen houvast voor de vragen van morgen.  Alleen door radicaal anders te denken, blijf je als bedrijf relevant en concurrerend. Maar hoe verhoog je de creativiteit van jouw organisatie of team? Met welke tools kom je tot baanbrekende ideeën?

Tijdens een intensief 3-daags programma leer je van de topdocenten van THNK School of Creative Leadership een scala aan methoden om innovatie binnen jouw organisatie vorm te geven. Tegelijkertijd werk je aan jouw rol als creatief leider. Wat voor type leider ben je? Waar ligt jouw kracht? Hoe krijg je mensen mee? Het Creative Leadership Assessment voorafgaand aan de bootcamp geeft unieke inzichten en vormt het startpunt van het programma.

“Super intens, verrijkend en fun”

De bootcamp is een impactvolle ervaring met leidinggevenden en senior professionals die een passie voor innovatie met elkaar delen. Je wordt uitgedaagd om ‘te leren door te doen’ en in kleine groepen tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Ervaren facilitators geven theoretische handvatten en feedback om je sterktes en ontwikkelmogelijkheden te ontdekken.

Lees ook: THNK: A Leadership Approach To Disrupt Thinking, Then Business (Forbes)

Je verlaat de bootcamp met:

 • Diepgaande kennis van innovatieprocessen
 • Een toolbox gevuld met methoden als ‘Reframing’, ‘Idea Jackpot’ en ‘Story Boarding’ om in je eigen organisatie toe te passen
 • Inzichten voor jouw rol als creatief leider
 • Een netwerk van innovators bij andere organisaties

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet en meld je aan voor de ‘Innovatie Bootcamp’ van NRC Live in samenwerking met THNK School of Creative Leadership.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team (nrcliveopleidingen@nrc.nl of bel 020-7553921)

In het kort
 • Data 11, 12 en 13 december 2019 (UITVERKOCHT)
 • Tijden 09.00 - 18.00 uur
 • Locatie THNK, Amsterdam
 • Voertaal Engels
 • Mailadres voor vragen nrcliveopleidingen@nrc.nl
 • Telefonisch contact 020 755 39 21
Referenties
“THNK combineert exceptionele facilitatie met innovatieve leervormen die relevant zijn voor deelnemers en een grote impact op de organisatie hebben. ”
Marc Jansen
Marc Jansen Head of Learning & Development Booking.com
“It’s this combination of using the unexpected, fostering deep collaboration between a cast of unlikely characters through experiences, and learning by doing amid real life problem solving that makes this anti-classroom stand out. ”
Forbes Magazine
Forbes Magazine Global media company, focusing on business, investing, technology, entrepreneurship, leadership, and lifestyle
“We hebben de aanpak en tools gebruikt om nieuwe inzichten en kansen te ontwikkelen met een meetbare impact op de organisatie. ”
Harry Odenhoven
Harry Odenhoven Head of Corporate Innovation Program Vodafone
Programma

Tijdens de 3-daagse Innovatie Bootcamp ga je aan de slag met een unieke combinatie van innovatie methoden en reflectie op jouw rol als creatief leider. In kleine groepen werk je stap voor stap aan de ontwikkeling van ‘the next big thing’.

Tijd Inhoud Spreker
Dag 1
Innovation Flow
Lees meer

9:00 – 19:00 | Innovatie-vaardigheden en mind-sets ervaren en toepassen

Waar sta jij als Creatief Leider? Na een korte kennismaking ga je aan de slag met de Innovation Flow. In de eerste dag van de Innovatie Bootcamp loop je – samen met je teamleden en al doende leren - door de vier fasen van de zogenoemde Innovation Flow: Sensing, Visioning, Prototyping en Scaling. Je maakt kennis met de belangrijkste tools en mindsets om zelf beter te kunnen innoveren. We sluiten de eerste dag af met een drankje én een goede pizza!

Dag 2
Leading Innovation
Lees meer

9:00 – 17:30 | Innovatie-projecten starten, leiden en begeleiden

Hoe start je effectief de (volgende) golf van innovatie in jouw organisatie? Wie betrek je en hoe orkestreer je de ‘creatieve clash’? Je ontdekt hoe je projecten initieert en hoe je teams kunt betrekken, leiden en coachen. Daarnaast leer je hoe je een omgeving creëert van vertrouwen en veiligheid, waarin ook anderen ondernemerschap, lef en veerkracht ontwikkelen.

Dag 3
Innovation DNA
Lees meer

9:00 – 17:30 | Een cultuur van innovatie stimuleren in jouw organisatie

Wat maakt organisaties innovatief? En wat kun je praktisch doen, vanuit jouw positie, om gericht de cultuur van jouw organisatie te beïnvloeden? Je verdiept je kennis van de vijf dimensies van innovatieve organisaties en je ontdekt hoe je zelf positie kunt nemen als rolmodel, als storyteller, als coach en als architect. De bootcamp wordt afgesloten met een gestructureerde gezamenlijke reflectie, waarin je voor jezelf concreet maakt hoe je het geleerde in de praktijk zult (blijven) brengen.

Voor wie?

Deze bootcamp is opgezet voor ambitieuze leidinggevenden en senior professionals met een passie voor innovatie en de drive om baanbrekende innovatie binnen hun organisatie te leiden en vorm te geven.

Ben je verantwoordelijk voor innovatie? Of ben je betrokken bij nieuwe producten, diensten en businessmodellen binnen jouw organisatie? Ben jij op zoek naar strategieën en methodes om tot nieuwe ideeën te komen en succesvolle innovaties te ontwikkelen?

Dan verwelkomen we je graag op onze bootcamp. Kom in contact met intrapreneurs uit andere organisaties en laat je inspireren door een breed scala aan achtergronden en inzichten.

Door wie?

Technologie en innovatie: dat zijn, al sinds hij twaalf jaar oud was, de twee passies van Patrick Leenheers. Begonnen met het programmeren van BASIC op zijn VIC20 thuiscomputer, een studie Management of Technology and Innovation volgde en werkte onder andere bij Vodafone als Head Internet Services. Nu is hij al jaren  THNKs Program Director for Corporate Innovation en stuurt hij verandering aan door klanten te helpen bij het definiëren van innovatie-uitdagingen, mensen om hen heen te mobiliseren en een impuls te geven door middel van ‘Innovation & Learning programs’. Samen bouwen aan een dna van innovatie en ondernemerschap. Dan zijn teams tot alles in staat! Hij helpt je graag verder als docent tijdens de Innovatie Bootcamp.

Take-aways
 • Creative Leadership Assessment met inzicht in jouw sterktes en uitdagingen als leider.
 • Diepgaande kennis van innovatieprocessen voor het genereren van ideeën, ontwikkelen van nieuwe concepten en opschalen van innovaties.
 • Een innovatie-toolbox met meer dan 80 concepten en werkvormen voor toepassing binnen jouw organisatie.
 • Een netwerk van intrapreneurs en ervaren innovators om te blijven sparren en leren.
 • Verbetering van jouw vaardigheden op het gebied van onderzoeken, brainstormen, samenwerken en storytelling .
In samenwerking met

Dubbed by Stanford University as “the future of higher education”, THNK School of Creative Leadership stands for creativity, business model innovation, leadership and entrepreneurship for social impact. While a ‘B-School’ professionalizes management and a ‘D-School’ does the same for product design, THNK is a ‘C-School’ that applies innovation for positive change at scale.

THNK develops creative leaders around the world. Our creative leadership programs and growing community enable the most audacious, curious, and committed from any sector to solve challenges, improve industries, and change systems.

THNK works with leading global organizations like Johnson & Johnson, Vodafone, Cisco and Booking.com. The THNK advisory board includes the global MD of McKinsey, the CTO of Amazon, the CTO of Pixar and the dean of Stanford D-School among others.

Locatie

THNK School of Creative Leadership
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam

THNK is uitstekend bereikbaar met OV, per fiets of lopend. Met de auto? Dan kunt u het beste gebruik maken van Qpark Marnixstraat (10 min lopen)

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn kosten voor deelname?

  Inschrijfkosten per deelnemer zijn €2.850 (profit) of €2.550 (non-profit). Omdat leren van elkaar een zeer krachtig instrument is én u met meer collega’s de vertaalslag naar uw organisatie samen kunt maken, betaalt u €2.350 per deelnemer indien u zich met twee of drie collega’s van één organisatie inschrijft. Deze prijs is inclusief opleidingsfaciliteiten, catering/lunch en materialen. Diners en overnachtingen zijn niet inbegrepen en kunt u op eigen gelegenheid organiseren.

 • Fiscale aftrek voor studiekosten

  Wist u dat u als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van uw opleiding.

 • Hoe groot is de groep deelnemers?

  Tijdens de bootcamp gaat u onder leiding van minimaal twee facilitators in een kleine groep leidinggevenden en senior professionals van ongeveer 25 – 35 personen de interactie aan.

 • Wie zijn de docenten?

  De docenten zijn zeer ervaren facilitators van THNK School of Creative Leadership. Ze hebben jarenlange ervaring als docent, facilitator, consultant en coach en werken met grote internationale organisaties om hun innovatieprocessen en creatief leiderschap te ontwikkelen. Met veel energie, fun, confrontatie en boordevol inzichten, nemen ze je mee in een echte learning experience.

 • Kan ik mij inschrijven voor een andere locatie of datum?

  Deze bootcamp is de vierde editie die is ontstaan uit een samenwerking tussen NRC Live en THNK School of Creative Leadership. Alle edities vinden plaats in Amsterdam. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Stuur een mail naar nrcliveopleidingen@nrc.nl.

 • Wat is de voertaal?

  De bootcamp zal in het Engels gegeven worden.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team.
Email nrcliveopleidingen@nrc.nl | Tel.020-7553921

Opiniestukken

The Next Wave of Innovation

Het overbekende ‘Silicon Valley’-adagium ‘move fast and break things’ domineert de recente innovatiegolf. Natuurlijk zeggen we vaak dat het de wereld verbetert, maar uiteindelijk gaat…
Lees verder

Innoveren is afleren

Stelt u zich voor: een groep innovatieleiders, in een grote lichte ruimte, zittend op blauwe, rode en witte rubberen kubusjes. Ze doen een oefening. Met…
Lees verder

Lef en liefde buiten de stippellijntjes

OPINIE - Brave checkboxvullers en zielloze robots: dat maakt de huidige maatschappij van onze topmannen en -vrouwen in de boardrooms. Terwijl deze mensen – willen…
Lees verder