Innovatie Bootcamp

“De tofste en meest leerzame ervaring die ik de afgelopen jaren heb gehad!”, “Worth traveling 14 hours from Costa Rica!!”, “Steengoede facilitators, zeer professioneel en van een zeer hoog niveau.” Na het grote succes van de eerste drie edities (NPS van maar liefst +100!),  komt er een vierde editie van Innovatie Bootcamp aan!

De wereld verandert in een ongekend tempo. Oplossingen van vandaag bieden geen houvast voor de vragen van morgen.  Alleen door radicaal anders te denken, blijf je als bedrijf relevant en concurrerend. Maar hoe verhoog je de creativiteit van jouw organisatie of team? Met welke tools kom je tot baanbrekende ideeën?

Ben jij verantwoordelijk voor innovatie?
Dan is deze bootcamp voor jou.

Tijdens een intensief 3-daags programma leer je van de topdocenten van THNK School of Creative Leadership een scala aan methoden om innovatie binnen jouw organisatie vorm te geven. Tegelijkertijd werk je aan jouw rol als creatief leider. Wat voor type leider ben je? Waar ligt jouw kracht? Hoe krijg je mensen mee? Het Creative Leadership Assessment voorafgaand aan de bootcamp geeft unieke inzichten en vormt het startpunt van het programma.

Meld je nu aan

“Super intens, verrijkend en fun”

De bootcamp is een impactvolle ervaring met leidinggevenden en senior professionals die een passie voor innovatie met elkaar delen. Je wordt uitgedaagd om ‘te leren door te doen’ en in kleine groepen tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Ervaren facilitators geven theoretische handvatten en feedback om je sterktes en ontwikkelmogelijkheden te ontdekken.

Lees ook: THNK: A Leadership Approach To Disrupt Thinking, Then Business (Forbes)

Je verlaat de bootcamp met:

 • Diepgaande kennis van innovatieprocessen
 • Een toolbox gevuld met methoden als ‘Reframing’, ‘Idea Jackpot’ en ‘Story Boarding’ om in je eigen organisatie toe te passen
 • Inzichten voor jouw rol als creatief leider
 • Een netwerk van innovators bij andere organisaties

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus aarzel niet en meld je aan voor de ‘Innovatie Bootcamp’ van NRC Live in samenwerking met THNK School of Creative Leadership. Wil je op een ander moment deze opleiding volgen, mail ons dan op nrcliveopleidingen@nrc.nl, dan informeren we je als er nieuwe data beschikbaar zijn.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team (email nrcliveopleidingen@nrc.nl, tel. 020-7553921).

 

Lees meer

In het kort
 • Data 22, 23 en 24 mei 2019

  Bekijk nieuwe data
 • Tijden 09.00 - 18.00 uur
 • Locatie THNK, Amsterdam
 • Kosten €2.850 (profit) | €2.550 (non-profit)
 • Voertaal Engels
 • Mailadres voor vragen nrclive@nrc.nl
 • Telefonisch contact 020 755 39 21
Referenties
“THNK combineert exceptionele facilitatie met innovatieve leervormen die relevant zijn voor deelnemers en een grote impact op de organisatie hebben. ”
Marc Jansen
Marc Jansen Head of Learning & Development Booking.com
“We hebben de aanpak en tools gebruikt om nieuwe inzichten en kansen te ontwikkelen met een meetbare impact op de organisatie. ”
Harry Odenhoven
Harry Odenhoven Head of Corporate Innovation Program Vodafone
“It’s this combination of using the unexpected, fostering deep collaboration between a cast of unlikely characters through experiences, and learning by doing amid real life problem solving that makes this anti-classroom stand out. ”
Forbes Magazine
Forbes Magazine
Nieuwe data

Deze editie gemist? Van 11 t/m 13 december vindt de volgende editie plaats.

Lees meer en meld je aan
Programma

Tijdens de 3-daagse Innovatie Bootcamp ga je aan de slag met een unieke combinatie van innovatie methoden en reflectie op jouw rol als creatief leider. In kleine groepen werk je stap voor stap aan de ontwikkeling van ‘the next big thing’.

Tijd Inhoud Spreker
Dag 1
Innoveren = nieuwe vragen stellen
Lees meer

9:00 – 18:00 | Waar sta jij als creatieve leider? Na een korte introductie en kennismaking, ga je aan de slag met jouw doelstellingen voor het programma. In teams van drie start je met de eerste stap van het innovatieproces: verkennen van het probleem. Door het combineren van rationele analyse met het intuïtief en associatief verzamelen van (consumenten)inzichten, leer je tot nieuwe probleemdefinities te komen.

Dag 2
Groot denken en doorbreken van barrières
Lees meer

9:00 – 17:30 | Tijdens de tweede dag ontwikkel je creatieve ‘denkrichtingen’ door groot te denken, het herkaderen van overtuigingen, business model innovatie en gebruik van analogieën. Je leert dat creativiteit te structureren is en oefent met bewezen tools om tot game changer ideeën te komen. Maar innoveren doe je niet alleen. Creatieve leiders creëren een omgeving van vertrouwen om samen het verschil te maken. Je leert hoe je weerstand overwint en anderen inspireert om het beste uit zichzelf te halen.

Dag 3
Van prototype naar schaalbaar concept
Lees meer

9:00 – 17:30 | Niet eerst een uitgewerkt plan maken, maar beginnen met een simpel prototype om aannames te testen. Je leert door middels van snelle gebruikerstesten en feedback loops een idee al in een vroeg stadium te valideren en verbeteren. Ook denk je na over de schaalbaarheid van het concept: wat kun je toevoegen of veranderen om de impact te vergroten? Uiteindelijk wordt een innovatie pas werkelijkheid als je anderen weet te overtuigen en leer je hoe je door middel van storytelling jouw boodschap overbrengt. De bootcamp wordt afgerond met een afsluitende reflectie over de aangereikte tools, jouw rol als leider en vertaalslag naar de praktijk.

Voor wie?

Deze bootcamp is opgezet voor ambitieuze leidinggevenden en senior professionals met een passie voor innovatie en de drive om baanbrekende innovatie binnen hun organisatie te leiden en vorm te geven.

Ben je verantwoordelijk voor innovatie? Of ben je betrokken bij nieuwe producten, diensten en businessmodellen binnen jouw organisatie? Ben jij op zoek naar strategieën en methodes om tot nieuwe ideeën te komen en succesvolle innovaties te ontwikkelen? Dan verwelkomen we je graag op onze bootcamp. Kom in contact met intrapreneurs uit andere organisaties en laat je inspireren door een breed scala aan achtergronden en inzichten.

Take-aways
 • Creative Leadership Assessment met inzicht in jouw sterktes en uitdagingen als leider.
 • Diepgaande kennis van innovatieprocessen voor het genereren van ideeën, ontwikkelen van nieuwe concepten en opschalen van innovaties.
 • Een innovatie-toolbox met meer dan 80 concepten en werkvormen voor toepassing binnen jouw organisatie.
 • Een netwerk van intrapreneurs en ervaren innovators om te blijven sparren en leren.
 • Verbetering van jouw vaardigheden op het gebied van onderzoeken, brainstormen, samenwerken en storytelling .

Docenten

Patrick Leenheers
Patrick Leenheers
Patrick Leenheers Program Director THNK
Annemarie Steen
Annemarie Steen
Annemarie Steen Senior Faculty THNK
Charlie Downing
Charlie Downing
Charlie Downing Faculty
In samenwerking met

Dubbed by Stanford University as “the future of higher education”, THNK School of Creative Leadership stands for creativity, business model innovation, leadership and entrepreneurship for social impact. While a ‘B-School’ professionalizes management and a ‘D-School’ does the same for product design, THNK is a ‘C-School’ that applies innovation for positive change at scale.

THNK develops creative leaders around the world. Our creative leadership programs and growing community enable the most audacious, curious, and committed from any sector to solve challenges, improve industries, and change systems.

THNK works with leading global organizations like Johnson & Johnson, Vodafone, Cisco and Booking.com. The THNK advisory board includes the global MD of McKinsey, the CTO of Amazon, the CTO of Pixar and the dean of Stanford D-School among others.

Locatie

THNK School of Creative Leadership
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam

THNK is uitstekend bereikbaar met OV, per fiets of lopend. Met de auto? Dan kunt u het beste gebruik maken van Qpark Marnixstraat (10 min lopen)

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn kosten voor deelname?

  Inschrijfkosten per deelnemer zijn €2.850 (profit) of €2.550 (non-profit). Omdat leren van elkaar een zeer krachtig instrument is én u met meer collega’s de vertaalslag naar uw organisatie samen kunt maken, betaalt u €2.350 per deelnemer indien u zich met twee of drie collega’s van één organisatie inschrijft. Deze prijs is inclusief opleidingsfaciliteiten, catering/lunch en materialen. Diners en overnachtingen zijn niet inbegrepen en kunt u op eigen gelegenheid organiseren.

 • Fiscale aftrek voor studiekosten

  Wist u dat u als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van uw opleiding.

 • Hoe groot is de groep deelnemers?

  Tijdens de bootcamp gaat u onder leiding van minimaal twee facilitators in een kleine groep leidinggevenden en senior professionals van ongeveer 25 – 35 personen de interactie aan.

 • Wie zijn de docenten?

  De docenten zijn zeer ervaren facilitators van THNK School of Creative Leadership. Ze hebben jarenlange ervaring als docent, facilitator, consultant en coach en werken met grote internationale organisaties om hun innovatieprocessen en creatief leiderschap te ontwikkelen. Met veel energie, fun, confrontatie en boordevol inzichten, nemen ze je mee in een echte learning experience.

 • Kan ik mij inschrijven voor een andere locatie of datum?

  Deze bootcamp is de vierde editie die is ontstaan uit een samenwerking tussen NRC Live en THNK School of Creative Leadership. Alle edities vinden plaats in Amsterdam. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Stuur een mail naar nrcliveopleidingen@nrc.nl.

 • Wat is de voertaal?

  De bootcamp zal in het Engels gegeven worden.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team.
Email nrcliveopleidingen@nrc.nl | Tel.020-7553921

Opiniestukken

Lef en liefde buiten de stippellijntjes

OPINIE - Brave checkboxvullers en zielloze robots: dat maakt de huidige maatschappij van onze topmannen en -vrouwen in de boardrooms. Terwijl deze mensen – willen…
Lees verder

Hoe sterk is hard leiderschap?

Krijgen we de leiders die we verdienen? Zolang mensen niet in staat zijn hun werkelijke behoeften te onderkennen, kiezen zij verkeerde leiders. In tijden van…
Lees verder