Impact Challenge 2019

Editie 2019 is helaas alweer voorbij. Volgend jaar mee doen? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte wanneer de inschrijving start!

 


 

Van duurzame voedingsproducent tot klimaatneutrale bouwer; in alle branches streven bedrijven naar nieuwe, verantwoorde vormen van ondernemen. En met succes. Denk jij na over de kansen van duurzaamheid voor jouw organisatie? Wil jij vanuit jouw rol bijdragen aan een betere wereld mét financieel resultaat?

Wacht niet af, maar neem zelf het initiatief

De wil is er, maar de vraag is: hoe? Hoe kom je tot nieuwe ideeën? Hoe krijg je jouw organisatie en partners mee in de verandering? NRC Live biedt, in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en ImpactCity, 100 veranderaars uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap de kennis, inspiratie en het netwerk om in 2019 een positief verschil te maken.

Een unieke opleiding

Het programma bestaat uit een combinatie van 2 live bijeenkomsten, 4 online kennismodules van gerenommeerde hoogleraren en intervisie om te sparren over jouw kansen en uitdagingen. Het resultaat: een eigen business case, implementatie binnen jouw organisatie en partners voor verandering.

Je verlaat het programma met o.a.:

 • Theoretische kennis over de SDG’s en duurzame innovatie
 • Feedback op jouw eigen businesscase: krijg input van experts en andere veranderaars waardoor je direct van start kunt met de implementatie binnen jouw organisatie
 • Een inspirerend netwerk van 100 pioniers bij uiteenlopende organisaties

Deelnemers ontvangen na afloop van het programma het RSM certificaat ‘Positive Change Leader’. Het beste idee van de NRC Live Impact Challenge krijgt exposure in NRC, een opleidingsbudget van RSM en toegang tot netwerk en dienstverlening van ImpactCity, de impact start-up en scale-up community van Den Haag.

Ga jij de uitdaging aan?

Maak in 100 dagen vanuit jouw rol een positief verschil. Er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar, dus twijfel niet te lang.

Lees meer

In het kort
 • Programma 2 live bijeenkomsten, 4 online modules en intervisie
 • Data live bijeenkomsten 5 maart (Rotterdam), 27 juni 2019 (Den Haag)
 • Voertaal Nederlands en Engels
 • Kosten €229, groepskorting bij deelname met 2 of meer collega's
 • Meer info? nrcliveopleidingen@nrc.nl of 020 755 39 21
Programma
Tijd Inhoud Spreker
5 maart
Live kick-off
Lees meer

13:00 – 17:00, Rotterdam | Op 5 maart gaat de Impact Challenge van start. Met inspirerende keynotes over duurzame innovatie en het ontketenen van vernieuwing binnen jouw organisatie. Op basis van welke SDG’s ga jij het verschil maken?

MODULE 1 | INZICHT
Lees meer

De eerste online module helpt je bij het opstarten van jouw Impact Challenge. In deze module draait het om inzicht: inzicht in de Sustainable Development Goals, het Business Model Innovation proces en de succesfactoren van een ‘Social Intrapreneur’. Heb jij alles in huis om een positief verschil te maken?

MODULE 2 | IDEE
Lees meer

Nu is het tijd om je idee verder vorm te geven en ervoor te zorgen dat het aansluit bij de ontwikkelingen binnen jouw industrie en organisatie. Module 2 biedt je de laatste kennis en technieken voor dit creatieve denkproces, o.a. met behulp van het Business Model Canvas+ model. Deze module besteedt ook aandacht aan hoe je jouw idee zo goed mogelijk kunt integreren met de door jouw gekozen SDG’s. Tijdens de intervisie sessie spar je met andere veranderaars over jouw challenge en krijg je directe feedback van experts.

MODULE 3 | VALIDATIE
Lees meer

Nu je idee goed vorm begint te krijgen, wordt het tijd om het te valideren. Hoeveel impact heeft jouw idee, en niet onbelangrijk, wat is de business case? Wat zijn de mogelijk onbedoelde neveneffecten van het omarmen van de SDG’s? Wat betekent dat voor de te voeren strategie en mogelijke partnerschappen? Aan de hand van recent academisch onderzoek over de succesfactoren van Social Intrapreneurs krijg je adviezen om jouw concept succesvol in de organisatie te laten landen.

MODULE 4 | IMPLEMENTATIE
Lees meer

In de laatste online module ga je de eerste stappen zetten in de implementatie. Van het opzetten van experimenten, tot het in kaart brengen van je netwerk en stakeholders. Hoe ga je om met weerstand en politiek en hoe pas je je leiderschap- en communicatie vaardigheden aan op jouw stakeholders? Tijdens de intervisie sessie krijg je feedback op je pitch en word je begeleid naar de eindstreep.

27 juni
Live finale
Lees meer

13:00 – 17:00, Den Haag | Wat hebben we met elkaar bereikt? Tijdens de afsluitende middag staan we stil bij de resultaten die zijn bereikt en de kracht van het netwerk. Ook wordt het beste idee van de NRC Live Impact Challenge gekozen met als prijs: exposure in NRC, een opleidingsbudget van RSM en toegang tot het netwerk en dienstverlening van ImpactCity.

Docenten

Prof. Jan van den Ende
Prof. Jan van den Ende
Prof. Jan van den Ende Professor of Management of Technology and Innovation
Prof. Rob van Tulder
Prof. Rob van Tulder
Prof. Rob van Tulder Professor of International Business-Society Management
Prof. Daan Stam
Prof. Daan Stam
Prof. Daan Stam Professor of Innovation Management
Thijs Geradts
Thijs Geradts
Thijs Geradts Lecturer Strategic Management and Entrepreneurship
Voor wie?

100 professionals uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap en uiteenlopende functionele achtergronden, waaronder Strategie, Business Development, Marketing, IT, Finance en R&D. Ervaring of kennis van duurzame innovatie is niet nodig, wel de drive om in 2019 binnen jouw organisatie een positief verschil te maken.

Take-aways
 • Wij helpen jou in 2019 het verschil te maken, ontwikkel je als change maker en verander je organisatie van binnenuit
 • Leer alles over duurzame innovatie van gerenommeerde hoogleraren en behaal het officiële RSM certificaat ‘Positive Change Leader’
 • Leer online in je eigen tempo, werk aan je eigen case en krijg feedback van professionals
 • Bouw je netwerk uit met 100 veranderaars bij uiteenlopende organisaties
 • Win de Impact Challenge met exposure in NRC, een opleidingsbudget van RSM en toegang tot netwerk en dienstverlening van ImpactCity
Proost op mooie samenwerkingen
 • Founding partners
 • Netwerkpartner
Sluit je aan

Wil jij niet afwachten, maar zelf bijdragen een een duurzame verandering? Helaas is de Impact Challenge 2019 uitverkocht. Wil je meedoen met de volgende editie? Stuur een mail naar nrcliveopleidingen@nrc.nl en we houden je op de hoogte!

Veelgestelde vragen
 • Wat is de NRC Live Impact Challenge?

  Met de NRC Live Impact Challenge dagen we jou uit om het initiatief te nemen om duurzame verandering te initiëren én bieden we een opleiding om jou daarbij te helpen. Het programma biedt een mix van leervormen, waardoor je het programma in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen. Met 2 impactvolle live bijeenkomsten op 5 maart en 27 juni, 4 online modules met video’s en opdrachten en intervisiebijeenkomsten met een kleine groep mede-deelnemers.

 • Wat zijn kosten voor deelname?

  Inschrijfkosten per deelnemer zijn €229. Deze prijs is inclusief de live bijeenkomsten en toegang tot de online modules. Omdat we geloven in de kracht van het netwerk, ontvangen collega’s een korting die zich samen voor de Impact Challenge opgeven.

 • Fiscale aftrek voor studiekosten

  Wist je dat je als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van jouw opleiding.

 • Kan ik de opleiding combineren met mijn baan?

  Het online programma kun je in je eigen tijd volgen en vraagt ongeveer 8 uur per week. Dat is inclusief video’s, het lezen van artikelen en opdrachten, waaronder gesprekken met stakeholders binnen jouw organisatie.

 • Hoe groot is de groep deelnemers?

  Het programma biedt toegang tot maximaal 100 deelnemers. In kleinere groepen van ongeveer 10 deelnemers plan je twee intervisieafspraken om de voortgang te bespreken, te sparren over kansen en uitdagingen en mogelijke verbindingen tussen organisaties te verkennen.

 • Wie zijn de docenten?

  De docenten zijn zeer gerenommeerde hoogleraren van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), aangevuld met Social Intrapreneurs uit de praktijk. De intervisiegroepen worden ondersteund door duurzame experts.

 • Wanneer vinden de live bijeenkomsten plaats?

  De Impact Challenge start op 5 maart met het kick-off bijeenkomst in Rotterdam, en eindigt op 27 juni 2019 met een spetterende afsluiting in Den Haag. De tijden en locaties van de intervisie bijeenkomsten zullen tijdig gecommuniceerd worden.

 • Wat is de voertaal?

  De live bijeenkomsten zijn in het Nederlands en het Engels (in het geval van internationale sprekers). De inhoud van de online modules van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) zijn in het Engels.

 • Hoe behaal ik het RSM certificaat?

  Deelnemers ontvangen het certificaat ‘Positive Change Leader’ en toegang tot het alumni netwerk van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) bij actieve deelname aan alle onderdelen van het programma.

 • Word ik begeleid tijdens het programma?

  Een groot gedeelte van het programma volg je zelfstandig. De intervisiegroepen staan onder leiding van een facilitator en je ontvangt tussentijds inhoudelijke feedback van experts.

Opiniestukken