De vraag is niet of, maar wanneer je er mee te maken krijgt als ondernemer
Kabinet Rutte III trekt 95 miljoen per jaar uit om de cyberveiligheid en de aanpak van cybercriminaliteit in Nederland te verbeteren. Maar 100% digitale veiligheid bestaat niet. Geen enkele onderneming ontkomt eraan: er komt een dag dat je wordt gehackt. Wat zijn de grootste risico’s voor ondernemers? Wat is de juiste aanpak? En waar neem je genoegen mee?
Over de kansen en keuzes van cybersecurity
Wat kun je zelf doen op het gebied van cybercrime en wat besteed je uit? Tijdens deze serie van vijf avonden hoor je waar je kunt beginnen, welke stappen je morgen al preventief kunt nemen om de digitale risico’s van jouw organisatie in te perken en hoe je bewustzijn onder werknemers en klanten vergroot.
Twee op de drie ondernemers in Nederland krijgt te maken met cybercriminaliteit
DDoS, WannaCry en NotPetya; cybercriminelen slaan steeds vaker en heftiger toe, maar onze weerbaarheid blijft achter. Naast de financiële consequenties kunnen cybercrime en –spionage ernstige gevolgen hebben voor het imago en de reputatie van je organisatie.
Grote organisaties lijken steeds beter bestand tegen aanvallen, maar het MKB heeft niet altijd de (economische) capaciteit om zich te verweren en is relatief vaak slachtoffer. Data is kwetsbaar, hoe ga je als organisatie om met dit gegeven? Digitalisering zorgt voor kansen maar ook voor een grotere mate van afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Hoe bepaal je welke digitale veiligheidsrisico’s je als organisatie neemt? Wat doe je zelf en wat besteed je uit?
Cyber tech & trends
Dinsdag 29 mei 2018 | 19:30 – 21:30
De ontwikkelingen in het Nederlandse cyberlandschap
Twee op de drie ondernemers in Nederland krijgen er mee te maken: cybercriminaliteit. De mondiale digitalisering zorgt ervoor dat bedrijven, overheden en burgers kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen. Het lijkt voor velen ver van het bed, maar de risico’s zijn enorm. Bewustwording is van groot belang! Wat is het precies? Wat is de financiële en maatschappelijke impact van een cyberaanval en hoe kun je de gevolgen zoveel mogelijk inperken? Welke nieuwe trends en technieken zijn er? Wat kunnen we leren van NotPetya? Waar stopt de verantwoordelijkheid van de overheid en hoe kijkt het Nederlandse bedrijfsleven hier tegen aan?
De menselijke factor
Dinsdag 19 juni 2018 | 19:30 – 21:30
Van technologie naar bewustzijn en gedragsverandering
Cyberdreigingen en veiligheid komen niet alleen van de technologie, het is ook mensenwerk. Hoe krijg je hier inzicht in? Waarom hackt een hacker en wat zijn de verdienmodellen van een cybercrimineel? Er wordt hard gewerkt aan nieuwe wet- en regelgeving, maar wat zijn de digitale grenzen van de overheid? In hoeverre moet zij toegang krijgen tot beveiligde informatie en versleutelde gegevens? Dit en andere onderwerpen over de menselijke factor hoor je tijdens deze avond. Praat mee, leg je eigen situatie voor en leer hoe je hier als bedrijf op in kan spelen.
Cyber & de cloud
Dinsdag 3 juli 2018 | 19:30 – 21:30
Informatiebeveiliging als grootste uitdaging
Cloudproviders zijn een steeds belangrijker doelwit voor cybercriminelen. Maar wat is de cloud precies? Wie is verantwoordelijk voor wat er in de cloud gebeurd en voor de beveiliging van het platform? Werken met clouddiensten biedt businesskansen, maar je geeft wel de controle uit handen. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw organisatie en hoe krijg je inzicht in je eigen kwetsbaarheid? Hoe behoud je het overzicht op de veiligheid van je data wanneer je samenwerkt met meerdere partijen?
Gehackt…
Dinsdag 4 september 2018 | 19:30 – 21:30
En nu redden wat er te redden valt…
Dat weten we. Om ons heen horen we wat we allemaal kunnen doen om een aanval te voorkomen. Thuis, op het werk, onderweg en op school – we zijn overal en altijd online. De risico’s kunnen zelfs zo groot zijn dat ze een bedreiging vormen voor onze samenleving. We proberen ons er tegen te beschermen, maar wat als het dan toch gebeurd? Wat komt er allemaal op je af als je gehackt bent? Wat kun je daar van leren? En wat kun je vooraf al organiseren, om er voor te zorgen dat de impact zo klein mogelijk zal zijn? Je hoort het tijdens deze vierde avond in de serie over cybersecurity.
Van beveiliging naar weerbaarheid
Dinsdag 25 september 2018 | 19:30 – 21:30
Hoe blijf je cybercriminelen een stap voor?
Cybercrime en datalekken kosten het bedrijfsleven jaarlijks meer dan 10 miljard euro. We moeten ons beter wapenen tegen digitale aanvallen. Onze weerbaarheid blijft achter bij de groei van de dreiging. Naast de financiële consequenties kan verlies, diefstal en misbruik van persoonlijke data, intellectueel eigendom en vertrouwelijke bedrijfsinformatie ook ernstige gevolgen hebben voor het imago en de reputatie van een organisatie. Preventie vraagt om grootschalige samenwerking van verschillende partijen in de markt. Wat kun je preventief doen om jouw risico’s in te perken?
Praat van mei t/m september tijdens vijf avonden mee over uiteenlopende onderwerpen en de belangrijkste trends rondom cybersecurity. Bekijk het programma hieronder per dag en meld je hier aan voor één of meerdere avonden.
Bestuurders en professionals die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van gevoelige of waardevolle informatie óf voor de continuïteit van de bedrijfsvoering.
Wil jij…..
Diligentia
Lange Voorhout 5
2514 EA Den Haag
Onafhankelijk podium: actueel, kritisch en origineel
Vier werelden samen: de ict-sector, corporates, overheid en wetenschap
Sleutelspelers die cybersecurity-issues vertalen naar menselijk handelen
In één dag bijgepraat: hoor alles over de digitale dijken van de toekomst
Sparren op niveau, kennis en inzichten uitwisselen
Goede borrel, goed gezelschap