Slimme overheid: van ideaalbeeld tot weerbarstige realiteit

Hoe rijmt het ideaalbeeld van een slimme overheid met de weerbarstige realiteit? Hoe komen we van uitmuntend idee tot daadwerkelijke executie? Aan de hand van experts, wegbereiders en ervaringsdeskundigen schetst NRC Live het pad en de richting van een werkelijk slimme overheid.

Waarom jij er bij wilt zijn

Van digitale id’s en e-residency tot de democratisering van data en van ‘Country as a Service’ tot het Europese initiatief ‘Digital Single Market’ – tijdens NRC Live Smart Governance duiken we de diepte in. Van aansprekende plenaire keynotes tot diepgravende kennissessies met experts uit het veld. Hoe gebruik je data om leefbaarheid, duurzaamheid en bereikbaarheid van de openbare ruimte te verbeteren? Hoe zorg je voor digitale inclusiviteit? Wat zijn voorbeelden van slimme strategieën en hoe ontwikkel je deze als overheid? Maar ook: hoe doorbreek je oude organisatiestructuren om als centrale overheid, gemeente of provincie wendbaarder en meer slagkrachtig te worden?

We kijken naar theorie én praktijk en brengen het publieke en private domein bij elkaar. Door het uitwisselen van kennis en ervaring en het samenbrengen van partijen zetten we vandaag de slimme stap naar morgen.

Nieuwsgierig?

Op dit moment is het programma nog volop in ontwikkeling. Wil je op de hoogte worden gehouden met betrekking tot deze conferentie? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

In het kort
  • Mailadres voor vragen nrclive@nrc.nl
  • Telefonisch contact 020 755 39 21