Van slimme technologie naar zinvolle toepassingen

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe events over technologische ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Terugblik ‘Kunstmatige Intelligentie’

Het was een volle dag waarbij wetenschappers, koplopers en beleidsmakers je alles vertelde over de impact en toepassingen van AI & Machine Learning.

Er is veel getweet, dus lees onze tweets terug en lees vooral ook nog de super interessante opiniestukken van de sprekers. Hier wordt o.a. geschreven over of AI onze banen gaat overnemen, de ongegronde angst voor AI en hoe we burgers kunnen beschermen tegen algoritmes.

“AI is probably the most important thing humanity has ever worked on. I think of it as something more profound than electricity or fire.”

– Sundar Pinchai, GEO Google (Davos 2018)

Niemand weet nog hoe ver de intelligentie van computers gaat reiken, maar duidelijk is dat kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence of AI) bestaande producten en diensten compleet zal veranderen.

De doorbraak van machine learning
Van productaanbevelingen en voorraadbeheer tot het vaststellen van diagnoses en behandelplannen. Dankzij kunstmatige intelligentie ontstaan systemen die niet alleen het verleden analyseren, maar ook vooruit kijken en oplossingen genereren. En hoe nauwkeuriger de voorspellingen, hoe meer taken door machines kunnen worden uitgevoerd. Wat betekent dit voor jouw organisatie? En waar begin je? Op 21 juni 2018 hoor je van wetenschappers, koplopers en beleidsmakers alles over de impact en toepassingen van AI & Machine Learning.

Krijg antwoord op vragen als:

 • Feit en fictie: hoe (emotioneel) intelligent zijn computers nu en wat kunnen we de komende jaren aan ontwikkelingen verwachten? Wanneer zal AI de mens overstijgen?
 • Innoveren met AI: wat zijn concrete toepassingen en hoe benut je het volledige potentieel van AI binnen jouw organisatie? Welke data, technologie en mensen zijn daarvoor nodig?
 • Gevaren en ethiek: wat zijn de risico’s van AI? Hoe zorgen we ervoor dat machines zich transparant en moreel gedragen? En hoe garanderen we onze privacy?

Inspiratie en verdiepend keuzeprogramma
Het plenaire ochtendprogramma met tech-ontwikkelaars, wetenschappers en koplopers biedt inspiratie over de grenzeloze potentie en toepassingen van kunstmatige intelligentie. In de middag kies je jouw eigen verdiepingsprogramma, met keuze uit sessies over onder meer technologie, businessmodel innovatie en samenwerken met startups. We sluiten af met een debat over de maatschappelijke impact en uitdagingen: hoe leiden we de technologische revolutie in goede banen? En welke rol hebben bedrijven en overheden in regels, controle en handhaving?

Missie
Samen met opinieleiders en sleutelspelers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid zoekt NRC Live naar antwoorden op de nieuwe vragen van deze tijd. Hoe kunnen we de pijlsnelle technologische ontwikkelingen adopteren, versnellen en in goede banen leiden? We willen inspireren, maar ook uitdagen en het gesprek aangaan over de dilemma’s die deze ontwikkelingen met zich meebrengen en de rol die sleutelspelers daarin spelen.

Laat je in één dag volledig bijpraten over de toekomst en implementatie van AI. Bestel hier jouw tickets voor de NRC Live Conferentie ‘Kunstmatige Intelligentie’ op 21 juni 2018 in Amsterdam.

Lees meer

Peter Hinssen
Peter Hinssen Oprichter nexxworks en auteur 'The Day After Tomorrow'
Pieter Groeneveld
Pieter Groeneveld Senior Vice President Digital AIRFANCE/KLM
David Arnoux
David Arnoux Co-Founder Growth Tribe | Head of Growth
Bekijk alle sprekers...
Voor wie?

Bedrijfsleven: CEO’s, CIO’s, CTO’s, managers strategie, R&D, innovatie, IT en marketing, data-analisten en (startup) ondernemers.

Wetenschap: onderzoekers op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica.

Financiële wereld: investeerders in nieuwe technologie.

(Semi)-overheid: beleidsmakers, economen, onderwijs- en arbeidsmarktdeskundigen die moeten inspelen op de sociaal-economische gevolgen van kunstmatige intelligentie.

Sprekers

Maarten de Rijke
Maarten de Rijke
Maarten de Rijke Voorzitter Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), hoogleraar UvA
Pieter Groeneveld
Pieter Groeneveld
Pieter Groeneveld Senior Vice President Digital AIRFANCE/KLM
Daniel Gebler
Daniel Gebler
Daniel Gebler CTO Picnic
Peter Hinssen
Peter Hinssen
Peter Hinssen Oprichter nexxworks en auteur 'The Day After Tomorrow'
David Arnoux
David Arnoux
David Arnoux Co-Founder Growth Tribe | Head of Growth
Jarno Duursma
Jarno Duursma
Jarno Duursma Trendwatcher en auteur 'De Digitale Butler'
VU Amsterdam
VU Amsterdam
VU Amsterdam Head of KIN Center for Digital Innovation
Jim Stolze
Jim Stolze
Jim Stolze Tech-ondernemer
Eric Postma
Eric Postma
Eric Postma Hoogleraar Artificial Intelligence Tilburg University | JADS
Catelijne Muller
Catelijne Muller
Catelijne Muller President AI Study Group, European Economic and Social Committee
Aimee van Wynsberghe
Aimee van Wynsberghe
Aimee van Wynsberghe Co-director Foundation for Responsible Robotics
Kathalijne Buitenweg
Kathalijne Buitenweg
Kathalijne Buitenweg Tweede Kamerlid en vice-fractievoorzitter Groenlinks
Carola Verschoor
Carola Verschoor
Carola Verschoor Global Innovation Director Royal HaskoningDHV
Rina Joosten-Rabou
Rina Joosten-Rabou
Rina Joosten-Rabou Mede-oprichter en CCO Seedlink Technology
Pacmed
Pacmed
Pacmed Willem Herter
Braingineers
Braingineers
Braingineers Roderick Reichenbach
Flow.ai
Flow.ai
Flow.ai Sander Wubben
Maarten Lamers
Maarten Lamers
Maarten Lamers Assistent Professor Media Technology Leiden University | "De 101 interessantste technologen"
Patrick Leenheers
Patrick Leenheers
Patrick Leenheers Program Director THNK
Daniël Frijters
Daniël Frijters
Daniël Frijters MT-lid, manager en projectadviseur ICT-innovatie ECP
Art Ligthart
Art Ligthart
Art Ligthart Lead architect en innovator
Wouter van Noort
Wouter van Noort
Wouter van Noort Journalist NRC
Marc Hijink
Marc Hijink
Marc Hijink Journalist NRC
Tracy Metz
Tracy Metz
Tracy Metz Dagvoorzitter
Programma
Tijd Inhoud Spreker
09:00
Ontvangst & opening
09:45
De laatste ontwikkelingen in AI & Machine Learning
Lees meer

De vierde industriële revolutie transformeert praktisch iedere menselijke activiteit: de manier waarop we produceren, communiceren, leren en werken. De snelheid van ontwikkelingen en de impact zijn ongekend en gaat verder dan de technologie, het zal de samenleving compleet veranderen.

10:10
Over verrassende robots en onszelf
Lees meer

Om de relatie tussen mens en kunstmatige intelligentie te begrijpen of bekritiseren doet men verrassende dingen met robots. Zo zijn er robots die liften, stinken, zich door een muur heen hakken, of juist hulpeloos zijn. Over wetenschap, creativiteit en de interactie tussen onszelf en machines.

10:30
De hype en realiteit van AI
Lees meer

De investeringen in kunstmatige intelligentie lopen snel op, maar er moet nog veel fundamenteel onderzoek worden verricht voor een echte technologiesprong. Kortom, AI is (nog) geen wondermiddel. Waar staat AI in de ontwikkeling van praktische toepassingen? Welke technieken zijn er en hoe werken ze? En wat gaat voor de grote doorbraak zorgen?

10:55
Koffiepauze
11:20
Van technologie naar toepassing | De digitale butler
Lees meer

Een digitale assistent die ons gaat helpen, maar ook autonoom namens ons handelen. Steeds beter snapt de assistent wie wij zijn, wat we doen en waarom we dat dan doen. Wat betekent dit voor organisaties?

11:40
De algoritmische organisatie
Lees meer

Innoveren met AI is geen kwestie van het ‘inkopen van rekenkracht’. Het vergt een fundamenteel andere kijk op klantervaring, bedrijfsprocessen en het benutten van het talent van je organisatie.
Maar waar begin je? Wat zijn concrete mogelijkheden en toepassingen? En hoe wordt AI omarmd en écht ingebed in de organisatie?

12:45
Lunch
13:45
Breakoutsessies | praktische imlementatie
TECH | Powersessie AI & Machine Learning
Lees meer

AI is niet langer gereserveerd voor wetenschappers en developers. De wereld van marketing wordt al sterk beïnvloed door Machine Learning en kunstmatige intelligentie. Leer van de oprichter van Growth Tibe alles over de real-life applicaties en toepassingen van AI.

STRATEGIE & INNOVATIE | Businessmodel innovatie
Lees meer

Met de komst van AI worden steeds meer taken geautomatiseerd, maar de grootste impact komt van nieuwe businessmodellen en diensten. Hoe maak je de slag van technologie naar innovatie?

WETENSCHAP | Mens & machine
Lees meer

De voortschrijdende technologie heeft grote impact op de inrichting van organisaties en inzet van talent. Wat laat je aan een algoritme over en wat blijft mensenwerk? En hoe verandert de rol van de professional?

GOVERNANCE & RISK | Breng AI risico’s in kaart
Lees meer

Achter iedere kans schuilt ook een bedreiging. Wat zijn de risico’s van AI? En hoe verzeker je de nodige checks & balances?

14:30
De ethische principes van algoritmes
Lees meer

De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie gaat hard. Wat gebeurt er als computers slimmer worden dan mensen? En als we dat punt bereikt hebben, hoe zorgen we dan dat de techniek aan onze kant blijft staan?

14:50
In gesprek met wetenschap, bedrijfsleven en politiek
Lees meer

Wat zijn de gevaren en morele grenzen van kunstmatige intelligentie? Welke afspraken, processen en juridische waarborgen zijn nodig om de exponentiele ontwikkelingen in goede banen te leiden?

15:30
Leiderschap in tijden van disruptie
Lees meer

“It’s not about technology, it’s about changing behaviour.” Wat betekenen de inzichten van vandaag voor jouw rol als leider? Hoe kun je je “Day After Tomorrow”-denken verbeteren?

16:00
Veelbelovende AI startups
Lees meer

Ze zijn innovatief, ondernemend en de toekomst van AI. In gesprek met startups van Nederlandse bodem.

16:20
Netwerkborrel
Lees meer

Ontmoet uiteenlopende startups en ontdek wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Zes redenen om erbij te zijn

 • Interactie
  Interactie

  Sparren op niveau en de mogelijkheid je eigen programma samen te stellen.

 • Sprekers
  Sprekers

  Sleutelspelers op het gebied van kunstmatige intelligentie die openstaan voor reflectie en verkenning.

 • Netwerk
  Netwerk

  Vier werelden samen: wetenschap, startups, bedrijfsleven en beleidsmakers

 • Up-to-date
  Up-to-date

  In één dag bijgepraat: praat mee over de toekomst van kunstmatige intelligentie.

 • Podium
  Podium

  Onafhankelijk podium: actueel, kritisch en origineel.

 • Lunch & Borrel
  Lunch & Borrel

  Goed eten, goed gezelschap.

Opiniestukken

Zet AI in voor betere gezondheidszorg

Niet alleen de kennis, ook de praktijkervaring van een arts is belangrijk. Daar is iedereen het over eens.  Een arts neemt voortdurend beslissingen met mogelijk…
Lees verder

Zijn er dan toch limieten aan AI?

Artificiële Intelligentie (AI) is veel in het nieuws. Er gaat geen dag voorbij of we lezen over nieuwe toepassingen, start-ups, en gigantische investeringen van bedrijven…
Lees verder

Hoe beschermen we burgers tegen algoritmes?

Hoogstwaarschijnlijk wordt net voor de zomervakantie een nieuwe wet van kracht. Daarmee zullen de gegevens van vliegtuigpassagiers langdurig worden opgeslagen en via algoritmes verwerkt. Weer…
Lees verder
Locatie

De Hallen, Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 47
1053 RT Amsterdam

De Hallen Amsterdam bevindt zich in West, vlak bij het centrum, tussen de Kinkerstraat en het Bellamyplein. Met het OV: Tramlijn 7 vanaf Leidseplein of tramlijn 17 vanaf Amsterdam Centraal Station. Trams stoppen op halte Bilderdijkstraat, Kinkerstraat of Ten Katemarkt. Onder De Hallen Amsterdam is een parkeergarage aanwezig. Let op: parkeerkosten kunt u bij de automaat alleen per pin of credit card voldoen. Contant betalen is NIET mogelijk.

Partners

Wij werken graag samen met innovatieve organisaties die een koplopersrol nastreven. Bent u geïnteresseerd om ook als partner aan te haken? Leuk! Neem contact op met Ozline Ozec via o.ozec@nrc.nl en verken wat er mogelijk is.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige NRC Live events? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Suggesties voor een spreker?

Suggesties voor een spreker?

Ken jij iemand die goed zou kunnen spreken op een van onze events? Stel dan een spreker aan ons voor!