2-daagse masterclass kunstmatige intelligentie

De huidige machine learning-techniek is voor iedereen beschikbaar. Dat vraagt nieuwe capaciteiten op de werkvloer: mensen die weten hoe ze dit krachtige gereedschap kunnen toepassen, zonder in valkuilen te trappen of valse beloftes te doen.” – Marc Hijink, NRC

Terwijl topwetenschappers nog verdeeld zijn over de vraag of computers ooit slimmer worden dan mensen, groeit de omvang van AI-toepassingen exponentieel. Daarmee dringen AI en robots ook de bestuurskamers binnen. Wat kan de technologie nou écht al, en vooral: wat niet? En hoe helpt het om onze klanten beter te begrijpen en bedienen?

Ben jij klaar voor de wereld waarin
kunstmatige intelligentie een “must-have” is?

Tijdens een intensieve 2-daagse masterclass leer je van de toptrainers van Growth Tribe – Europe’s First Growth Hacking Academy – de fundamenten van kunstmatige intelligentie: van terminologie, processen tot toepassingen. Je wordt een volwaardig gesprekspartner van data scientists en machine learning experts en genereert concrete ideeën en processen voor AI-experimenten om bedrijfsresultaten te optimaliseren.

Je verlaat de masterclass met:

 • Inzicht in de buzz: termen, technologieën en processen
 • Voorbeelden van succesvolle AI-toepassingen binnen uiteenlopende sectoren en vakgebieden
 • Concrete ideeën over de inzet van AI in jouw project, team of organisatie
 • Toolbox met direct toepasbare AI tools

Schrijf je nu in

“Mandatory training material if you want to get your basics right about A.I and Machine Learning!”

Growth Tribe trainde al meer dan 3500 professionals voor klanten waaronder ING, Transavia, Catawiki, TomTom, Booking.com en IBM. Met een gemiddelde beoordeling van 9,3 staan de trainers van Growth Tribe bekend om hun expertise op het gebied van AI, gedragspsychologie, growth hacking, blockchain, UX, data en data experimenten, én om de laagdrempelige manier waarop ze deelnemers tot data-expert transformeren. Zonder statistische achtergrond of specifieke voorkennis leer je met de juiste tooling in korte tijd zelf machine learning modellen op te zetten.

Lees ook: Data-expert worden in één dag, kan dat?

Update je digitale kennis

Leer tijdens deze unieke masterclass van NRC Live in samenwerking met Growth Tribe alles over de technologie en toepassingen van AI voor innovatie en groei. Er zijn slechts 18 plaatsen beschikbaar, dus twijfel niet te lang en meld je aan.

Meer informatie?
Neem contact op met ons team (email nrcliveopleidingen@nrc.nl, tel. 020-7553921)

Lees meer

In het kort
 • Data 19 en 20 september 2019
 • Tijden 09:00 - 17:00 uur
 • Locatie Growth Tribe, Amsterdam
 • Kosten €1.597
 • Voertaal Engels
 • Meer info? nrcliveopleidingen@nrc.nl of 020 755 39 21
Referenties
“Now that I’m writing this blog post, a couple of days after the course, there’s only one way to describe my experience: ‘WOW’. I’ve never attended such an interesting course in my life! ”
Ronald Voorn
Ronald Voorn Ex CMO Heineken
“What a great course! Feels like I have had a whole semester of courses just in 2 days: so much great knowledge and insights. If you want to be ahead of the crowd, sign up!” ”
Louise van Hees
Louise van Hees Customer Lead Innovation team ING
“Growth Tribe nailed exactly what I was looking for in terms of getting up to speed with putting AI in practice. ”
Thomas Joosten
Thomas Joosten Investor & Former CEO Zanox
Voor wie?

Deze masterclass is opgezet voor innovatieve managers en professionals met interesse in de mogelijkheden van AI om klanten beter te begrijpen en bedienen, waaronder directeuren, managers strategie, R&D, innovatie, IT managers, marketing managers, data-analisten, beleidsmakers, consultants, investeerders en ondernemers. Voor deelname heb je geen statistische achtergrond of specifieke voorkennis nodig.

Ja, ik ben erbij
Programma
Tijd Inhoud Spreker
Dag 1
Ochtend | Introductie en toekomst van AI
Lees meer

• Na een korte introductie en kennismaking krijg je een overzicht van de ontwikkelingen en potentie van AI. Wat is er nu al technologisch mogelijk (en wat niet)? Je leert meer over de drie stappen binnen datawetenschappen: ‘descriptive’, ‘predictive’, ‘prescriptive’ en voorbeelden van toepassingen in uiteenlopende sectoren.
• Van inspiratie naar implementatie: wat kun je leren van ‘AI-first’ organisaties zoals Google of Amazon? Hoe verzamel je de juiste data en wat is de impact van GDPR? Wat zijn de risico’s van data-discriminatie en misinterpretatie? En om maar meteen te ervaren waar we het over hebben, wordt de ochtend afgesloten met een eerste AI-experiment.

Middag | De kracht van voorspellingen
Lees meer

• Het doen van voorspellingen is één van de meest krachtige toepassingen van AI. Denk aan het voorspellen van klantgedrag tot het beoordelen van kredietaanvragen. Je leert meer over de technologie achter voorspellingsmodellen en gaat aan de slag met uiteenlopende data en type voorspellingen.
• We sluiten de eerste dag af met een introductie in klantsegmenten op basis van machine learning. Niet iedere klant is gelijk en hoe beter je zicht hebt op je verschillende klantgroepen van jouw team of organisatie, hoe beter je kunt inspelen op de marktvraag.

Dag 2
Ochtend | Machine learning technieken
Lees meer

• Je hoort meer over de best practices van klantsegmentatie op basis van machine learning en hoe de voorlopers deze methoden succesvol toepassen. Je experimenteert met het groeperen en omschrijven van klantsegmenten en hoe je vanuit het gedachtengoed van de gedragswetenschappen succesvol inspeelt op de verschillende type klanten en relaties.

Middag | Executive summary en implementatie
Lees meer

• Het AI-landschap is omvangrijk, maar een aantal technologieën mogen absoluut niet ontbreken: aanbevelingen, beeld- en stemherkenning. Je hoort meer over de technologie achter deze AI-toepassingen en hoe je deze kunt inzetten. Denk aan het herkennen van de stemming van je klant op basis van beeld of taal, of het screenen van sollicitanten.
• We sluiten het programma af met een ‘executive summary’ en vertaalslag naar de praktijk: hoe vertaal je de inzichten van het programma naar een AI-strategie en experimenten binnen je eigen organisatie?

AI in de toolbox van de moderne manager

Managers moeten rekening houden met de impact van kunstmatige intelligentie voor de toekomst van hun organisatie. Dat betekent ook dat je als gesprekspartner van datawetenschappers en machine learning-experts de kansen, potentie en risico’s van algoritmes moet kunnen beoordelen. Bernardo Nunes, Head of Data Science bij Growth Tribe, legt in dit artikel exact uit waarom dat van belang is en wat de eerste stap moet zijn.

Lees nu het artikel van Growth Tribes Head of Data Science!
In samenwerking met:

Growth Tribe is leading the way in adult education and digital re-skilling & up-skilling, bridging the gap between rapidly evolving technology and stagnant skills. We enable people & organisations to rapidly and enjoyably gains skills in a fast changing world. As people’s attention spans get shorter, most training and educational experiences haven’t adapted, they’re too slow and too theoretical, leading participants to disengage. We fix both the digital skills gap and the attention gap. We do so by creating world-class, fast-paced and enjoyable learning experiences around behavioural psychology, A.I., blockchain, user experience, growth, data and rapid experimentation.

Bekijk ook: Growth Tribe YouTube kanaal met videos over AI en growth marketing

Locatie

Growth Tribe
Marineterrein, Gebouw 027E
Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

Growth Tribe is uitstekend bereikbaar met OV, per fiets of lopend. Met de auto? Dan kunt u het beste parkeren bij Q-Park IJ Oever Centrum. Vanaf hier loopt u binnen 10 minuten naar Growth Tribe.

Veelgestelde vragen
 • Wat zijn kosten voor deelname?

  Inschrijfkosten per deelnemer zijn €1.597. Deze prijs is inclusief opleidingsfaciliteiten, catering/lunch en materialen. Diners en overnachtingen zijn niet inbegrepen en kunt u op eigen gelegenheid organiseren.

 • Fiscale aftrek voor studiekosten

  Wist u dat u als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik kunt maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten? Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Op deze manier betaalt de fiscus een groot gedeelte van uw opleiding.

 • Hoe groot is de groep deelnemers?

  Vanwege de ‘hands-on’ opzet van de masterclass is er plaats voor maximaal 18 deelnemers.

 • Wie zijn de docenten?

  De docenten zijn zeer ervaren trainers van Growth Tribe. Onder leiding van een PhD data scientist word je begeleid door een team van trainers met expertise in AI, gedragspsychologie, data, user experience en growth marketing.

 • Kan ik mij inschrijven voor een andere locatie of datum?

  Deze masterclass is de eerste editie die is ontstaan uit een samenwerking tussen NRC Live en Growth Tribe. Alle edities vinden plaats in Amsterdam. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Stuur een mail naar nrcliveopleidingen@nrc.nl.

 • Wat is de voertaal?

  Deze masterclass zal in het Engels gegeven worden.

Meld je aan voor deze masterclass!

Dit programma geeft je de kennis, handvatten en inspiratie om invulling te geven aan AI binnen jouw organisatie.

Ben jij er helemaal klaar voor om je te verdiepen in de wereld van Kunstmatige Intelligentie? Sluit je dan aan bij deze unieke 2-daagse AI-masterclass van NRC Live in samenwerking met Growth Tribe.

Let op: er zijn slechts 18 plekken beschikbaar, dus twijfel niet te lang.

Schrijf je nu in
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige NRC Live events? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Suggesties voor een spreker?

Suggesties voor een spreker?

Ken jij iemand die goed zou kunnen spreken op een van onze events? Stel dan een spreker aan ons voor!