Aanvraag programma

Ja, ik wil graag het volledige programma per e-mail ontvangen.

Er is een fout opgetreden. Controleer uw invoer en probeer het nogmaals.
Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Telefoonnummer is verplicht
Email is verplicht
Verstuur

Bedankt voor het aanvragen

Wij hebben uw aanvraag ontvangen en sturen u het volledige programma per mail.

NRC Live

Moonshot

Amsterdam, 23 maart 2017

Bestel kaarten

Menu

Hét innovatieforum over tech en sociaal kapitaal

De impact van de vierde industriële revolutie kan niet meer worden overschat. Technologieën als blockchain, big data, Internet of Things, VR en 3D-printing zullen de manier waarop wij samenleven en zakendoen drastisch veranderen. Hoe blijf je relevant en competitief? Innovatiekracht is cruciaal. Niet  alleen op het gebied van technologie, maar ook sociaal innoveren (lees: benutten van talent) is essentieel.

Speciaal tarief! Koop je ticket voor 4 februari en bespaar €100 euro. Meld je hier aan.

Transformatie is nodig. Maar hoe?
Veel bedrijven hebben de wil om te innoveren. Maar hoe pak je dat aan, waar investeer je in en wat wil je ermee bereiken? Op 23 maart staan koplopers en innovators op het NRC Live podium om jou te inspireren en nieuwe inzichten te geven.

Krijg antwoord op vragen als:

 • Hoe bepaal je welke technologieën voor jouw organisatie relevant zijn?
 • Hoe vergroot en stimuleer je het innovatief vermogen van je organisatie?
 • Sociaal innoveren: hoe richt je je bedrijfscultuur en manier van kennisdelen in op vernieuwing?

Maar ook:

 • Welke ethische vragen moet wij onszelf stellen met de toename van al die nieuwe technologieën?

Kijkje in de keuken: hoe doen zij het?
Organisaties Booking.com, Young Capital en Unilever geven jou een exclusieve kijk in hun keuken. Hoe pakken zij innovatie aan, wat werkt wel en wat niet en wat is hun visie op de toekomst? Een unieke kans die je niet mag laten lopen.

Moonshots van eigen bodem
Nederland zit op het gebied van baanbrekende projecten waar radicale oplossingen voor grote maatschappelijke problemen worden gezocht, zeker niet stil. Of het nu gaat om een hypermoderne kwantumcomputer, gekweekt vlees, of een wat meer letterlijke kijk op een Moonshot: het koloniseren van Mars. Laat je inspireren door zes Moonshotprojecten van Nederlandse bodem.

Update tech-trends
Natuurlijk word je tijdens Moonshot ook volledig bijgepraat over de laatste technologische trends. Wat zijn de nieuwste ontdekkingen op het gebied van onder andere VR, AI, IoT en quantum computing? Je hoort het op 23 maart!

Sociaal kapitaal als stimulans voor innovatie
Innovatie gaat verder dan technologie en het vernieuwen van eigen en bestaande producten en diensten. Investeer in sociaal kapitaal; betrek medewerkers bij vernieuwing en creëer een wendbare organisatie. Voor veel organisaties geldt: talenten + sociaal kapitaal = concurrentievoordeel.

 • Hoe benut (en vind) je talent en zet je dit in als motor voor groei en innovatie?
 • Zelforganisatie of holocracy: welke nieuwe organisatievormen horen bij een wendbare organisatie?
 • Hoe zet je in op 21e eeuwse skills bij jouw personeel?

Ethiek
Tijdens deze dag tjokvol technologie en innovatie mogen we niet vergeten stil te blijven staan bij de ethische vragen rondom al deze disruptie en vernieuwing. Wat willen we eigenlijk van al deze technologie? En welke eisen stellen we eraan? We gaan erover in gesprek met Jeroen van den Hoven, Professor Ethiek en Technologie aan de TU Delft.

Missie
Samen met opinieleiders en sleutelspelers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid zoeken wij naar antwoorden op de vraag wat de zakelijke impact is van technologische ontwikkelingen die zich exponentieel lijken te ontwikkelen. Met NRC Live Moonshot willen wij inspireren, maar ook uitdagen. Ga het gesprek met ons aan over hoe bedrijven van de toekomst eruit zien en hoe de adoptie van technologie en digitalisering daarin een rode draad lijkt te zijn.

 

Lees meer

 • Don Scheibenreif

  Don Scheibenreif

  VP distinguished analyst Gartner

 • Ineke Kooistra

  Ineke Kooistra

  CEO YoungCapital

 • Arno Wielders

  Arno Wielders

  Oprichter Mars One

Zes redenen om er bij te zijn

 • Interactie

  Sparren op niveau en keuze uit meer dan 10 sessies naar eigen smaak

 • Netwerk

  Vier werelden samen: techies, bedrijfsleven, beleidsmakers en wetenschappers

 • Podium

  Onafhankelijk podium: actueel, kritisch en origineel

 • Sprekers

  Sleutelspelers die openstaan voor reflectie en verkenning

 • Up-to-date

  In één dag helemaal bijgepraat: nieuwste tech trends vertaald naar relevante vragen

 • Lunch & Borrel

  Goed eten, goed gezelschap

Sprekers

 • Ineke Kooistra

  Ineke Kooistra

  CEO YoungCapital

  Ineke Kooistra

  Ineke Kooistra is sinds 1 januari 2013 CEO van YoungCapital, de meest innovatieve recruitmentorganisatie van Nederland. Onder Inekes leiding is YoungCapital explosief gegroeid. Het bedrijf telt 750 eigen medewerkers en wekelijks zijn er zo’n 10.000 kandidaten via YoungCapital aan het werk. Als CEO is Ineke open en benaderbaar. “Vertel mij maar waar ik jou mee kan helpen!”

 • Brendan Bank

  Brendan Bank

  CTO Booking.com

  Brendan Bank

  Brendan Bank is Booking.com’s CTO. Hij is verantwoordelijk voor alle IT Product Development en Corporate IT. Met zijn ruime ervaring op het gebied van e-commerce, IT management en agile software development zorgt Brendan, samen met een team van honderden professionals, dat Booking.com een van de meest toonaangevende zoekplatformen voor hotels, appartementen, B&B’s en andere accommodaties ter wereld blijft.

 • Don Scheibenreif

  Don Scheibenreif

  VP Distinguished Analyst Gartner

  Don Scheibenreif

  Don Scheibenreif is Vice President, Distinguished Analyst bij Gartner’s Enterprise Architecture Group. Hij werkt met enterprise architecten en andere IT leiders aan hoe opkomende trends en digitale zaken impact zullen hebben op enterprise architectuur en digitale transformatie. Voorheen was Don Director Consumer Marketing bij The Coca-Cola Co., en Brand Management en Consumer Marketing bij The Quaker Oats Co.

 • John Verbakel

  John Verbakel

  VP R&D Operational Excellence Unilever

  John Verbakel

  John Verbakel is Vice President Research & Development Operational Excellence bij Unilever. John is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Innovation Centre in Wageningen, een nieuw wereldwijd voedingsinnovatiecentrum. Het centrum past in het streven van Unilever om de R&D afdelingen van de verschillende divisies (Home Care, Personal Care, Foods & Refreshment) te centraliseren.

 • Koert van Mensvoort

  Koert van Mensvoort

  Founder Next Nature Network

  Koert van Mensvoort

  Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof bekend vanwege zijn Next Nature filosofie. Van Mensvoort geeft zijn visie vorm in alle mogelijke media. Enkele van zijn projecten zijn de NANO Supermarket en het Kweekvlees Kookboek. Van Mensvoort geeft wereldwijd lezingen, is directeur van het Next Nature Network in Amsterdam en aan de TU Eindhoven verbonden.

 • Annet Aris

  Annet Aris

  Professor Digitale Strategie INSEAD

  Annet Aris

  Annet Aris doceert digitale strategie bij INSEAD in Fontainebleau en is commissaris bij onder andere ASML, a.s.r. Nederland, Thomas Cook PLC, ProSiebenSat1 SE en Jungheinrich AG. Ze is voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van D66 en wekelijkse columniste in het FD. In 2016 werd ze verkozen tot de top 50 meest inspirerende vrouwen in technologie in Europa door Inspiring Fifty.

 • Jeroen van den Hoven

  Jeroen van den Hoven

  Professor Ethiek en Technologie TU Delft

  Jeroen van den Hoven

  Jeroen van den Hoven is Professor Ethiek en Technologie aan de TU Delft en hoofdredacteur van Ethics and Information Technology. Hij was Scientific Director van 3TU Centre en won in 2009 de World Technology Award in de categorie Ethiek. Daarnaast was hij de oprichter van de Onderzoeksraad voor Maatschappelijk verantwoord innoveren en is hij lid van het TU Delft Blockchain Lab.

 • Julia Cramer

  Julia Cramer

  Expert quantumcomputing

  Julia Cramer

  Julia Cramer is gepromoveerd aan het instituut QuTech, een wereldspeler op het gebied van quantumcomputers en quantuminternet. Ze werkte aan het corrigeren van fouten in quantumberekeningen met quantumdeeltjes in diamant. Julia studeerde aan de TU Delft en ETH Zurich en ontving een vierjarige Casimir-beurs voor haar promotie.

 • Avinash Changa

  Avinash Changa

  Oprichter WeMakeVR

  Avinash Changa

  Avinash Changa is all-rounder in digitale producties. In zijn jaren bij reclamebureau “180” was hij aanjager van ontwikkelingen op het gebied van digitale media, tot hij in 2013 in aanraking kwam met virtual reality. Hij was verkocht en richtte WeMakeVR op, waarmee hij nu pioneert in een wereld vol fascinerende ervaringen.

 • Mark Post

  Mark Post

  Mede-oprichter Mosa Meat

  Mark Post

  Professor Mark Post, is arts en onderzoeker aan de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoek bestaat uit levende weefsels maken voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. In augustus 2013 presenteerde hij de eerste hamburger gekweekt uit runder stamcellen. Dr Post is CSO en mede-oprichter van Qorium en Mosa Meat, die gekweekt leer en vlees naar de markt gaan brengen.

 • Lennart Graaff

  Lennart Graaff

  Directeur The Dutch Windwheel

  Lennart Graaff

  Lennart is partner en oprichter van BLOC, creatieve ontwikkelaar van en voor de nieuwe generatie met spraakmakende projecten. Van ’s-werelds eerste CO2 smart grid tot ultra-innovatieve gebouwen als The Dutch Windwheel en de Dutch Mountains. Hoewel hij niet zoveel van technologie zegt te weten, werd hij in 2015 genomineerd voor de World Technology Award.

 • Arno Wielders

  Arno Wielders

  Co-founder Mars One

  Arno Wielders

  Arno Wielders behaalde in 1997 zijn Master in Natuurkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij was oprichter van Space Horizon en mede-oprichter van de Mars Society Nederland met als doel het promoten en ondersteunen van een ruimtemissie naar de rode planeet. In 2010 startte hij samen met Bas Lansdorp Mars One, om een kolonie op Mars te realiseren.

 • Eva de Valk

  Eva de Valk

  Journalist

  Eva de Valk

  Eva de Valk schrijft als journalist over start-ups, tech, media en innovatie. Zij woonde en werkte ruim twee jaar in Silicon Valley en schreef er het boek Silicon Valley. Waar de toekomst wordt gemaakt (2014, Lebowski).

 • Tracy Metz

  Tracy Metz

  Dagvoorzitter

  Tracy Metz

  Tracy Metz is journalist voor onder andere NRC, schrijfster en host haar eigen talkshow, Stadsleven, over het leven in steden, technologie, duurzaamheid en design. Ze komt oorspronkelijk uit Californië, schrijft kritisch, onafhankelijk, met gezag én gevoel voor humor. In 2016 won Tracy de Grote Maaskantprijs, vanwege de vele publicaties, activiteiten en initiatieven die zij sinds 1980 heeft ontplooid.

Meer sprekers

Programma

 • 9:00
  Ontvangst & opening
 • 10:00
  BLOK I: Moonshot denken & laatste tech trends Gartner
 • >>>
  Welke mindset heb je nodig voor (radicale) innovatie?
 • 11:00
  Koffie & thee
 • 11:20
  BLOK II: hoe maak je de juiste keuzes?
 • >>>
  Opkomende tech versus digitale disruptie
 • 12:15
  Zes moonshot-projecten van NL bodem
 • 12:45
  Lunch
 • 13:45
  BLOK III: innovatie door een wetenschappelijke bril
 • 14:15
  BLOK IV: Hoe doen zij het? Cases van o.a. Young Capital, Unilever en Booking.com
 • 16:00
  Break
 • 16:15
  Maverick sessies & verdiepingscafé: tech & ethiek
 • 17:00
  Borrel!

Programma

Een mooi en bomvol programma over innoveren vanuit een technologisch en sociaal oogpunt. Het uitgebreide programma is vanaf het nieuwe jaar te downloaden. Houd onze social kanalen in de gaten voor nieuwe sprekers!

Programma aanvragen

Locatie

Beurs van Berlage
Damrak 243
1012 ZJ AMSTERDAM

Gevestigd op loopafstand van Amsterdam CS. Parkeren kan bij: Parkeergarage Oosterdok, De Bijenkorf, P1 Centraal Station en Q-park de Kolk.

Partners

Voor Moonshot zijn wij op zoek naar organisaties waarmee wij een natuurlijke match zien op inhoud. Wij nodigen deze partijen graag uit om hun visie, ideeën en ambities te laten horen in het exclusieve trendcafé.

In dit trendcafé is slechts ruimte voor zes partijen dus meld je snel aan!

Neem contact op met Eva Diepenbroek via:  06-111 46 111 of via e.diepenbroek@nrc.nl